Revista Sănătate

Andreea Bălan a suferit o embolie cu lichid amniotic.  Ce este embolia cu lichid amniotic și cum se manifestă ?!

Andreea Bălan a suferit o embolie cu lichid amniotic. Mai exact, lichidul amniotic sau mici bucăți de țesut fetal, au ajuns în sângele mamei. Aceste țesuturi pot trece de bariera placentei în anumite cazuri, de exemplu atunci când aceasta suferă o traumă. Odată ajuns în sângele mamei, lichidul amniotic produce un răspuns imun care duce la tulburări de coagulare în plămânii și în vasele sânge.

Se manifestă prin dificultăți de respirație, scăderea bruscă a tensiunii, probleme de coagulare, sângerări, senzație de frig, tulburări de ritm cardiac, pierderea cunoștinței, convulsii și stress fetal. Din fericire, fetița Andreei Bălan se născuse deja atunci când mama a intrat în stop cardiac.

Complicația e foarte greu de diagnosticat și nici nu se poate spune foarte exact care ar fi factorii de risc, din moment ce apare atât de rar.

Reprezentanții spitalului au precizat, de asemenea, că „Andreea Bălan a suferit o intervenție chirurgicală cezariană, în timpul căreia a intervenit un incident obstetrical major, o complicație critică ce nu putea fi prevăzută la consultiile sau prin investigațiile anterioare. Sunt foarte rare aceste incidente 1-80.000 nașteri. Ca și în cazul tuturor pacienților, spitalul nostru respectă dreptul lor la viață privată, astfel că niciun detaliu medical nu va fi oferit opiniei publice fără acordul familiei.”

George Burcea, soțul Andreei Bălan, este cel care a anunțat că artista a suferit un stop cardio-respirator în timpul nașterii: „În urma zvonurilor care au tot circulat, doresc să confirm că într-adevăr, Andreea a suferit un stop cardio-respirator. În acest moment ea este stabila. Fetița noastră, Clara Maria, este sănătoasă și cântărește 3.2 kg. Mulțumim întregii echipe medicale Sanador pentru profesionalismul de care au dat dovadă.”