Revista Sănătate

Cancerul face din nou ravagii, un ingredient activ este găsit în Roundup, mai exact 95% din beri și vinuri potrivit cercetătoriilor din SUA !

PIRG din S.U.A. a testat 20 de beri și vinuri, inclusiv organice, și a găsit ingredientul activ al lui Roundup în aproape toate.
Un juriu din august 2018 a acordat victimei unui limfom non-Hodgkin 289 milioane dolari în daune Roundup.
Bayer / Monsanto spune că Roundup este absolut sigur. Alții nu sunt de acord.
Dacă ar fi existat o sală de faimă pentru oamenii de chimie care vă îngrijorează, este posibil ca Roundup-ul de păstăi al lui Monsanto să stea lângă sau lângă vârful panteonului întunecat.

A fost legată de cancere, diabet, Alzheimer, Parkinsons, boli de ficat, boli de rinichi, defecte congenitale și multe altele. În plus, mulți cred că este ceea ce a ucis albinele lumii, participanți vitali ai lanțului alimentar uman.

Acum, cercetările publicate în februarie de către grupul de educație U.S. PIRG, arată că ingredientul activ din Roundup, glifosat, poate avea impact asupra oamenilor în mod obișnuit prin obiceiurile noastre de băut. În studiul grupului, 20 de beri și vinuri, inclusiv unele băuturi organice, au fost testate pentru prezența glifosatului. A fost găsită în 19 dintre ele.

Ce bei?

Singura băutură testată care nu conține glifosat a fost Peak Beer Organic IPA. Comestibilul cu cea mai mare cantitate de glifosat? Sutter Home Merlot. Cele 19 sunt arătate mai jos cu părțile pe miliard (gpp) de glifosat pe care le conțin.

Exemple de beri

Beer Tsingtao: 49,7 ppb
Coors Light: 31,1 ppb
Miller Lite: 29,8 ppb
Budweiser: 27,0 ppb
Corona Extra: 25,1 ppb
Heineken: 20,9 ppb
Guinness Draft: 20,3 ppb
Stella Artois: 18,7 ppb
Ace Perry Hard Cidru: 14,5 ppb
Sierra Nevada Pale Ale: 11,8 ppb
Noua Belgie Fat Tire Amber Ale: 11,2 ppb
Sam Adams New England IPA: 11,0 ppb
Stella Artois Cidre: 9,1 ppb
Samuel Smith’s Organic Lager: 5,7 ppb

Exemple de vinuri

Sutter Home Merlot: 51,4 ppb
Beringer Fondatori fondatori Moscato: 42,6 ppb
Barefoot Cabernet Sauvignon: 36,3 ppb
Inkarri Malbec, certificat organic: 5,3 ppb
Frey organic alb natural: 4,8 ppb

Ar trebui ca aceste cantități mici să fie îngrijorătoare? Poate. Raportul spune:

„Deși aceste niveluri de glifosat sunt sub toleranțele de risc pentru EPA pentru băuturi, este posibil ca și nivelurile scăzute ale glifosatului să poată fi problematice. De exemplu, într-un studiu, oamenii de știință au descoperit că 1 parte per triliion de glifosat are potențialul de a stimula creșterea din celulele cancerului de sân și perturba sistemul endocrin. ”

(Sheila Fitzgerald / Shutterstock)

Agenția Internațională pentru Cercetare a Cancerului din Organizația Mondială a Sănătății, printre multe altele, nu este de acord și consideră glifosatul un potențial cancerigen uman. In plus, un nou studiu constata ca persoanele expuse la glifosat au cu 41% mai multe sanse de a dezvolta limfom non-Hodgkin. Franța a interzis folosirea lui Roundup, iar alte națiuni europene se consideră că iau în considerare propriile lor interdicții asupra ciocanului.

Există, de asemenea, o încercare în curs de desfășurare în instanța federală din San Francisco, care consolidează 760 din cazurile de 9.300 de Roundup din S.U.A. într-un singur proces împotriva lui Bayer de Edwin Hardeman, un rezident din California. Este considerat un caz de testare.

Hardeman este în prezent în remisiune de la non-Hodgkin lui după ce a folosit Roundup extensiv începând din anii 1980 pentru a controla otravă otrăvitoare și buruieni pe proprietatea sa. El a fost diagnosticat cu limfom la vârsta de 66 de ani în 2015. Bayer afirmă că Hardeman are alte condiții – vârsta și istoricul hepatitei C – care probabil au condus la boala lui; în orice caz, spun avocații lor, non-Hodgkin este adesea idiopatică oricum.

În august 2018, o abordare mai convențională a instanței judecătorești a condus la constatarea că Monsanto a fost de vină pentru limbajul non-Hodgkin al lui Dewayne Johnson de la școală, deoarece nu a avertizat utilizatorii săi de riscul potențial al Roundup ca produs care cauzează cancer. Acest juriu ia acordat lui Johnson 289 milioane dolari pentru daune. Suma a fost redusă ulterior la 78 milioane de dolari.

Există suficiente cantități de Roundup pulverizate în fiecare an pentru a pulveriza aproape o jumătate de kilogram de glifosat pe fiecare acru cultivat de pământ din lume, spune PIRG din S.U.A.