Revista Sănătate

8 semne care ar putea fi deficit de vitamina B12

Când auziți despre cineva care este anemic, puteți presupune în mod automat că aceasta înseamnă că are un conținut scăzut de fier sau feritină, dar, de fapt, dacă sunteți anemic, este mult mai probabil să însemnați că sunteți scăzut pe vitamina B12. După cum a raportat Express, deficitul de vitamina B12 poate provoca o gamă largă de simptome, dintre care unele pot fi destul de subtile.

De la senzația de respirație sau slăbiciune la scăderea energiei și a slăbiciunii musculare, precum și la pierderea poftei de mâncare și scăderea în greutate, deficitul de vitamina B12 poate provoca probleme serioase dacă nu știți ce se întâmplă și faceți eforturi pentru a le media.

Iată opt simptome de deficit de vitamina B12 pentru a urmări:

  • Oboseală
  • Anemie
  • Greaţă
  • Probleme digestive
  • Slăbiciune
  • Infecții cutanate
  • Confuzie mentală
  • Probleme nervoase (amorțeală, furnicături, probleme de mers pe jos)

Alte simptome pot include leziuni la nivelul gurii, vedere slabă, uitare, tulburări menstruale și tenul palid.

Tulburările sistemului nervos central sunt, de asemenea, asociate cu o deficiență a vitaminei B, incluzând demența și boala Alzheimer. În S.U.A., boala Alzheimer se află în proporții epidemice, cu 5.4 milioane de americani care trăiesc cu această boală și cu numărul care se așteaptă să sară la 16 milioane până în 2050.

Intr-un studiu publicat in PNAS cercetatorii au descoperit ca vitaminele B6, B12 si acidul folic pot ajuta la incetinirea progresiei bolii Alzheimer, confirmand si sprijinind studiile anterioare.

Condițiile psihice răspund, de asemenea, în mod semnificativ la suplimentele de vitamină B. Cercetarea a demonstrat că reduce simptomele asociate cu schizofrenia mai mult decât tratamentele standard de medicamente în monoterapie. Atunci când se utilizează împreună cu antipsihotice, suplimentele cu vitamina B pot restabili deficiențele nutriționale, pot reduce stresul oxidativ și pot modula căile neurologice care agravează simptomele bolilor psihiatrice.

Vitamina B12 este ușor de obținut din proteine ​​animale cum ar fi carne, pește, lapte și brânză, dar vârsta înaintată poate diminua abilitatea dumneavoastră de a absorbi vitamina din alimente. Alimentele specifice care pot adăuga B12 la dieta dvs. includ ficatul de vită și de vită, mielul, snapper, venin, somon, creveți, scoici, carne de pasăre, ouă și produse lactate.

Drojdie de drojdie este, de asemenea, ridicat în B12, și este foarte recomandat pentru vegetarieni și vegani. O notă: Dacă luați un supliment de vitamina B, asigurați-vă că conține folat natural, mai degrabă decât acid folic sintetic.

Absorbția depinde, de asemenea, de acidul stomac adecvat, de pepsină și factorul intrinsec gastric. De exemplu, pot exista cantități insuficiente de acid dacă utilizați blocante de acid pentru arsuri la stomac, de aceea persoanele care utilizează în mod regulat un inhibitor al pompei de protoni pot dezvolta, de asemenea, o deficiență de B12.

În plus, persoanele care suferă de alte afecțiuni ale stomacului sau ale intestinului subțire, cum ar fi boala celiacă sau Crohn, ar putea să nu poată absorbi vitamina B12 din alimentația lor. Și cei care practică vegetarianismul strict sau sunt vegani sunt expuși unui risc mai mare decât cei care sunt vegetarieni lacto-ovo, deoarece sursele alimentare naturale sunt limitate la alimentele pe bază de animale.