Revista Sănătate

Femeia care nu simte durerea

Jo Cameron își dă seama doar că pielea ei arde atunci când miroase carnea cântată. Ea își arde adesea brațele pe cuptor, dar nu are nici o durere să o avertizeze.
Asta pentru că ea este una din cei doi oameni din lume care știu că au o mutație genetică rară.
Înseamnă că nu simte practic nici o durere și niciodată nu se simte neliniștită sau frică.
Abia la vârsta de 65 de ani, ea și-a dat seama că este diferită – când medicii nu puteau crede că nu are nevoie de analgezice după o operațiune serioasă.
Când a intervenit chirurgical pe mâna ei, medicii i-au avertizat că ar trebui să aștepte durerea după aceea.

Jo Cameron în vârstă de 65 de ani când și-a dat seama că era diferită .
Când nu simțea nimic, anestezistul ei – Dr Devjit Srivastava – a trimis-o la geneticieni de durere la University College London (UCL) și la Universitatea Oxford.
După teste, au găsit mutații genetice, ceea ce înseamnă că nu simțea durere ca majoritatea oamenilor.

Femeie care nu simte durere
Jo, de la Whitebridge, lângă Inverness, a declarat pentru BBC Scoția că medicii nu au crezut-o când a spus că nu va avea nevoie de ameliorarea durerii după operație.
Ea a spus: „Am avut banter inainte de teatru atunci cand am garantat ca nu am nevoie de analgezice.
„Când a aflat că nu am avut niciunul, mi-a verificat istoricul medical și am constatat că nu am cerut niciodată analgezice.”
Atunci a fost adresată specialiștilor din Anglia.

Jo, imaginat aici cu soțul și mama ei, nu și-a dat seama că era diferită
Odată diagnosticată, Jo a realizat că nu era doar „incredibil de sănătoasă”, așa cum credea ea.
Ea a spus: „Privind înapoi, îmi dau seama că nu am avut nevoie de analgezice, dar dacă nu ai nevoie de ele nu te întrebi de ce nu ai.
„Tu ești ceea ce ești, până când cineva arată că nu o puneți la îndoială. Eram doar un suflet fericit care nu și-a dat seama că era ceva diferit de mine”.
Nici măcar nu a simțit durerea în timpul nașterii, reamintind: „Era ciudat, dar nu aveam durere. Era foarte plăcută.
Jo face provocarea provocată de ardei iute.

Doctorii cred că s-ar putea vindeca mai repede decât în ​​mod normal. Această combinație specială de gene o face și ea uitată și mai puțin anxioasă.
„Se numește gena fericită sau gena uitată. Am fost supărați de oameni fiind fericit și uitat toată viața mea – acum am o scuză”, a spus ea.
Ar putea genele lui Jo să țină cheia pentru ai ajuta pe alții?
Jo a spus recent că a avut o „lovitură minoră” în mașină, dar a fost nemulțumită de ceea ce mulți ar fi găsit o experiență supărătoare.
„Nu am adrenalină, ar trebui să ai acel avertisment, e vorba de a fi om, dar nu aș schimba asta”.
Celălalt șofer, a spus ea, „se scutură ca orice”, dar a reușit să rămână calmă. „Nu primesc reacția asta … nu e curajoasă, teama nu se întâmplă”.

Cercetătorii spun că este posibil să existe mai mulți oameni ca Jo.
„Unul din doi pacienți care urmează intervenției chirurgicale astăzi încă suferă de dureri moderate până la severe, în ciuda tuturor progreselor înregistrate în medicamentele împotriva durerii. Rămâne de văzut dacă s-ar putea dezvolta noi tratamente pe baza constatărilor noastre”, a spus dr. Srivastava.
Constatările indică o descoperire romantică a analgezicelor care ar putea oferi o ușurare post-chirurgicală a durerii si, de asemenea, să accelereze vindecarea rănilor. Speram că acest lucru ar putea ajuta 330 milioane de pacienți care suferă o intervenție chirurgicală la nivel global in fiecare an.

Cazul lui Jo este subiectul unei lucrări publicate în British Journal of Anesthesia, scrisă de Dr. Srivastava și dr. James Cox, de la UCL.
Dr. Cox a spus: persoanele cu insensibilitate rară la durere pot fi valoroase pentru cercetarea medicală în timp ce întelegem cum mutațiile lor genetice au impact asupra durerii, așa încat să încurajăm pe oricine nu are durere sa apară.
Speram că, în timp, descoperirile noastre ar putea contribui la cercetarea clinică pentru durerea post-operativă și anxietate, și potențial durere cronică, PTSD și vindecarea rănilor.