Revista Sănătate

Thailanda Supermarket șanțuri de ambalare din plastic pentru frunze de banane

Supermarketul Rimping din Chiangmai, Thailanda, a luat măsuri drastice pentru a scoate învelișul din plastic ca soluție de ambalare. Ei au decis că cantitatea de plastic care este risipită în lume în fiecare zi este deja suficientă. De la un post pe Facebook al unei companii imobiliare, oamenii din întreaga lume au putut vedea o ingeniozitate impresionantă și o conștiință de mediu .
Materialele plastice sunt fabricate cu tone de substanțe chimice toxice. Ele nu sunt biodegradabile, deci poate dura oriunde între sute până la mii și chiar milioane de ani pentru a se descompune complet. Chiar și așa-numitele „materiale biodegradabile” nu sunt cu adevărat biodegradabile și au probleme proprii . Materialele plastice și poluanții lor continuă să-și găsească drumul în sol, aer și apă, pe măsură ce procesul de degradare se trage . În timp ce materialele plastice se degradează, nu biodegradează, ceea ce înseamnă că nu sunt defalcate de bacterii, ci mai degrabă încețoșate prin radiație UV sau pedeapsă oceanică în componente mai mici și mai mici până când nu mai sunt vizibile. Acesta este unul dintre motivele pentru care acum avem o poluare microplastică majoră.

Multe materiale plastice sunt reutilizabile, astfel încât acestea pot fi reciclate. Din păcate, reciclarea este un concept pe care mulți încă nu trebuie să îl adopte.

Supermarketul Rimping a început să-și împacheteze produsele alimentare, cum ar fi castraveți, sparanghel, ardei roșii, cartofi, squash și legume verzi cu frunze de banane groase. Produsele alimentare fac mult mai bine acum pe rafturi, deoarece pot primi mai mult aer.

Frunzele de banană sunt folosite într-o mulțime de locuri pentru a înfășura alimentele. Ele pot fi mult mai ieftine și mai accesibile decât materialele plastice. În regiunile non-tropicale în care bananele nu cresc, ele pot fi mai scumpe. Frunzele de banană sunt atât de puternice încât puteți să fierbeți, să coaceți și să le alimentați în abur . Acestea sunt folosite extensiv în Asia și Africa pentru scopuri de gătit. Frunzele de banană sunt folosite în același mod în care folosești o folie de tablă sau o folie de nylon și poți rezista, de asemenea, la o gătire mai înaltă a căldurii.

Materialele plastice pun în pericol mediul înconjurător !

Folosirea bananelor pentru ambalare va contribui la reducerea efectului toxicității plastice asupra mediului. Doar 9% din cele 9 miliarde de tone produse la nivel global de la anii 1950 au fost reciclate vreodată . Acest procentaj este din păcate slab.

Până în anul 2050, pe pământ vor exista 12 miliarde de tone de deșeuri de plastic, unii ocupând teren și depozite de deșeuri, iar alții care locuiesc în corpurile de apă. Această predicție a fost făcută de Programul United Nation Environment . Un procent bun din acest plastic rezidual va proveni din pachetele de alimente.

Trebuie să ne facem rolul de a reduce numărul de materiale plastice pe care le folosim și de a recicla ceea ce folosim. Când faceți cumpărături, optați pentru pungi de hârtie care pot fi reciclate sau trimise la compost, sau mai bine utilizați încă o pungă reutilizabilă din fibre naturale. Unele state vă vor plăti chiar să reciclați .  Întotdeauna învățăm și ne schimbăm căile, încercăm să vă facem parte și să reducem pierderile de plastic.