Revista Sănătate

Ar putea să mănânci o dietă pe baza tipului tău de sânge – O, A, B sau AB – să te ajuți să te distrugi și să devii mai sănătos? Aceasta este ideea din spatele dietei de tip sanguin, creat de naturopath Peter J. D’Adamo.

D’Adamo susține că alimentele pe care le consumați reacționează chimic cu tipul de sânge. Dacă urmați o dietă concepută pentru tipul de sânge, corpul dumneavoastră va digera mai eficient alimentele. Veți pierde în greutate, veți avea mai multă energie și veți ajuta la prevenirea bolilor.

O sânge de tip O: o dietă bogată în proteine, carne slabă, păsări de curte, pește și legume, și lumină pe boabe, fasole și produse lactate. D’Adamo recomandă, de asemenea, diverse suplimente pentru a ajuta la probleme cu burta și alte probleme pe care le spune că oamenii cu tip O tind să aibă.

Sânge de tip A: o dietă fără carne pe bază de fructe și legume, fasole și leguminoase și cereale integrale – ideal, ecologic și proaspăt, deoarece D’Adamo spune că persoanele cu sânge de tip A au un sistem imunitar sensibil.

Sânge de tip B: Evitați porumbul, grâul, hrișca, lămâia, roșiile, arahidele și semințele de susan. Chickenul este, de asemenea, problematic, spune D’Adamo. El încurajează consumul de legume verzi, ouă, anumite tipuri de carne și lactate cu conținut scăzut de grăsimi.

Sânge tip AB: Alimentele care se concentrează pe tofu, fructe de mare, produse lactate și legume verzi. El spune că oamenii cu sânge tip AB tind să aibă acid gastric scăzut. Evitați cofeina, alcoolul și carnea afumată sau vindecată.

Exercițiu: Dieta tip sânge recomandă exerciții pe baza tipului de sânge. De exemplu, sugerează yoga sau tai chi pentru tipul As și exerciții aerobice viguroase cum ar fi jogging-ul sau ciclismul de până la o oră pe zi pentru tipul Os.

Dacă sunteți un mare fan al cărnii și cartofilor, nu veți fi foarte fericiți în dieta tip A, care este în mare parte vegetariană.

Există chiar recomandări cu privire la tipurile de condimente și condimente pe care le puteți utiliza.

Dacă căutați o dietă fără gluten, trebuie să știți că această dietă nu interzice glutenul. Este posibil să puteți face alegeri care nu conțin gluten, dacă citiți cu atenție etichetele produselor alimentare.

D’Adamo recomandă o multitudine de alimente și alimente organice (cum ar fi laptele de soia și cookie-urile de cârnați), care pot fi scumpe. Vitaminele și suplimentele pe bază de plante sunt, de asemenea, parte din dietă.

Un studiu a constatat că adulții care consumă dieta tip A au prezentat indicatori de sănătate îmbunătățiți, dar acest lucru a avut loc în toată lumea, nu doar la cei cu tip de sânge de tip A. În 2013, o revizuire majoră a concluzionat că nu există dovezi pentru a susține beneficiile dietelor de tip sânge.

Asociația Americană a Diabetului recomandă o abordare mai practică a mâncării zilnice. De asemenea, avertizează împotriva concentrării asupra anumitor alimente. În majoritatea cazurilor, nu se recomandă tăierea unor grupuri majore de alimente.

Dietul de tip sanguin nu reușește, de asemenea, să abordeze alte afecțiuni cum ar fi bolile cardiace, tensiunea arterială crescută sau colesterolul. Orice pierdere în greutate necesară va avea un impact pozitiv asupra acestor condiții. Dar, indiferent de tipul de sânge, trebuie să urmați aceleași recomandări emise de American Heart Association (AHA) pentru o dietă bogată în grăsimi și cu conținut scăzut de sare.

În dieta de tip sânge, veți evita hrana prelucrată și carbohidrații simpli. Acest lucru poate fi suficient pentru a vă ajuta să pierdeți o anumită greutate. Dar orice pierdere în greutate din această dietă nu a fost legată de tipul de sânge.

Dieta poate deveni rapid și costisitoare, deoarece autorul vă recomandă să cumpărați produse organice, precum și propria linie de suplimente.