Revista Sănătate

De ce nu trebuie să vă spălați hainele în apă caldă ?!

Când îți arunci hainele în spălare, probabil refuzezi ciclul cald. Cu cât este mai fierbinte apa, cu atât mai curată este haina, nu? Nu asa. Așa cum am aflat de la noi, spălarea hainei în apă caldă nu îi va face pe atât de mult mai curată decât frig, iar cea din urmă este mai bună pentru mediul înconjurător, pentru portofel și, pe termen lung, pentru garderoba ta.

În timp ce apa caldă a fost odată cea mai bună alegere pentru spălarea hainelor, în ultimii zece ani, companiile precum Proctor și Gamble au dezvoltat o nouă tehnologie de detergent care poate funcționa și în apă rece, ca și în apa caldă.

(De obicei, detergenții cu pulbere necesită, în general, apă caldă pentru a se dizolva), unii producători de mașini de spălat au ieșit și cu mașini care se bazează în mare măsură pe cicluri de apă rece.

Spălarea în apă rece este, de asemenea, mai bună pentru hainele dvs. în mai multe moduri. Unele tipuri de pete vor apărea doar în apă rece. Sângele și transpirația de pete pe bază de proteine ​​se vor stabili mai departe dacă le spăliți în apă caldă. Apa caldă poate cauza ca vopselele să se satureze și țesătura să se micșoreze, iar hainele spălate în apă rece vor rămâne mai luminoase și vor păstra dimensiunile și forma mai mult timp.

Apa rece este si cea mai verde optiune. O cantitate totală de 90% din energia necesară pentru alimentarea mașinii dvs. de spălat intră în încălzirea apei, în conformitate cu Energy Star. Spălarea rufelor în apă rece poate împiedica emisiile de dioxid de carbon de sute de kilograme în fiecare an.

Și atunci când economisiți energie, economisiți bani. Trent Hamm din The Simple Dollar, estimează că trecerea la spălările de apă rece în loc de cald sau fierbinte ar putea salva familia medie de peste 200 de dolari pe an.

În timp ce unii experți recomandă să spălați cu adevărat articole germinate – cum ar fi scutecele murdare – în apă caldă sau fierbinte, pentru cele mai multe haine, apa rece va funcționa la fel de bine.

Personal, funcția de apă caldă pe mașina mea de spălat este complet spartă, iar ciclul rece nu mi-a eșuat niciodată, chiar și atunci când am abordat cea mai smelită, cea mai dezgustătoare sală de gimnastică și haine de grădinărit.