Revista Sănătate

Ce spune forma buricului tău despre starea ta de sănătate

După naștere, odată cu tăierea cordonului ombilical, buricul poate capăta diverse forme, fiind fie înfundat, fie proeminent.

Grecii antici au pus la punct o metodă de divinație pe care au transformat-o într-o știință, omfalomantie, ei putând descoperi trăsăturile de caracter ale unei persoane în funcție de cum arată ombilicul lor.

Există mai multe lucruri mici și semne de pe corpul tau care pot să facă trimitere la afecțiuni ascunse ale organismului. Este important ca aceste semne să fie cunoscute, deoarece acestea sunt simptome ale unor boli periculoase, iar cunoașterea lor îți poate salva viata.

Cum spuneam, un indicator important al sănătății noastre este inclusiv buricul. Despre ce posibile afecțiuni poți suferi, îți poți da seama după forma pe care o are buricul tău. Iată:

Buricul iese în afară, ca un buton

În cazul în care buricul are această formă, trebuie să observi dacă el are tendința de a se mări. În cazul în care iese în afară mai mult decât de obicei, nu este normal si este primul semn al apariției herniei de disc.

Buricul are o formă bombată

Oameni care au această formă bombată sunt mai predispuse la a contacta virusuri și răceli.

Buricul băgat înăuntru

Această formă a buric poate indica probleme cu sistemul digestiv. De asemenea, în mai multe cazuri, persoanele cu această formă buric au probleme cu greutatea.

De asemenea, aceasta poate duce uneori la constipație.

Buricul care arată ca o migdală

Persoanele cu aceasta forma de buric, pot să sufere migrene severe și de dureri musculare si osoase. De asemenea, această formă buric poate fi un semn de fragilitate a oaselor.

Buricul umflat în formă de U

Persoanele cu această formă buric au adesea probleme cu boli de piele și de rinichi. Mai mult decât atât, această formă buric poate provoca deformări ale nou-născuților.