Revista Sănătate

Este totul mai bun cu untul?! Cine știe … Numai tu poți decide asta pentru tine! Noi, oamenii suntem încăpățânați până la urma urmei !

Între recomandările guvernului și sfaturile cardiologilor, influența mass-media și opiniile personale, poziția generală a untului pare a fi împărțită. Cu toate acestea, unii medici și oameni de știință cred că nu ar trebui să demonizați grăsimi saturate. Noi cercetări spun chiar că avem colesterolul greșit și dezvăluie miturile de grăsimi saturate.

Ce este untul? Produsul lactat bogat și aromat folosit pentru împrăștiere, gătire sau coacere este grăsimea din lapte care este curnată și separată de alte componente ale laptelui, cum ar fi proteinele și carbohidrații.

Beneficiile untului

Boala de inimă
Cancer
Sistemul imunitar
Artrită
Osteoporoza
Glanda tiroidă
Gastrointestinale
Creștere în greutate
Creșterea și dezvoltarea copiilor

Este untul bun pentru dvs.? Untul este bogat în vitamine…
Ultimul conținut de vitamine din unt este vitamina A.

Studiile au arătat că vitamina A poate ajuta la păstrarea capacității de a vedea noaptea (adică orbirea pe timp de noapte) și vă ajută să vă protejați viziunea, în special pe măsură ce îmbătrâniți.

Această vitamină puternică ajută și la stimularea sistemului imunitar care ajută la combaterea infecțiilor.
Vitamina D, care se regăsește și în unt, s-a dovedit a stimula scăderea în greutate din cauza efectului de suprimare a poftei de mâncare și a riscului persoanelor mai supraponderale de a dezvolta boli de inimă.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că vitamina D poate ajuta la ameliorarea simptomelor depresiei.

O alta forță în unt este vitamina B12, un nutrient pe care studiile s-au dovedit a încetini declinul mental în bolnavii de demență în stadiu precoce, precum și îmbunătățirea sănătății osoase și prevenirea osteoporozei.

Untul este bogat în vitamina B12, un nutrient pe care studiile s-au dovedit a încetini declinul mental la bolnavii de demență în stadiu precoce, precum și îmbunătățirea sănătății osoase și prevenirea osteoporozei.

În plus, acest nutrient poate ajuta la combaterea bolilor cardiace coronariene, a cancerului de prostată și a unui risc crescut de fracturi osoase.

 

După ce ați văzut toate aceste beneficii pentru sănătate enumerate împreună cu studiile științifice pentru a le susține, există un lucru pe care îl știm sigur: untul nu este dușmanul vostru !