Revista Sănătate

15 super alimente care țin glicemia în frâu și te ajută să arzi grăsimi

Alimentele cele mai bune, dacă silueta este una dintre prioritățile tale. Dacă vrei să te simți minunat în propriul tău corp. Să nu mai ai fluctuații glicemice, să fii plină de energie și să arzi grăsimi în timp ce glicemia este scăzută.

Iată care sunt cele 15 superalimente care te vor ajuta în acest sens

AVOCADO

Este o sursă fantastică de grăsimi bune, care îți poate stabiliza glicemia și insulina. Avocado te ține departe de hipertensiune, de boli de inimă și de accident vascular cerebral.

CAFEA

Plăcerea ta matinală este întemeiată. Un studiu al Universității California a descoperit că atunci când bei cafea, îți scazi riscul de a face diabet de tip 2, iar un alt studiu a identificat că și cafeaua decofeinizată micșorează același risc, cu 22%!

OȚET DE MERE

Este un remediu fantastic pentru multe afecțiuni și nu trebuie să vă lipsească din casă! Consumul său înainte de masă și la culcare vă scade glucoza cu 34% și împiedică creșterea sa dimineața.

NUCI ȘI SEMINȚE

Semințele de floarea-soarelui, de dovleac, caju, alune pecan, nuci braziliene, fistic, nuci de Macadamia și alte tipuri sunt gustările perfecte care vă satisfac poftele de dulce și vă țin talia la adăpost.

ULEIUL DE MĂSLINE

Este bogat în grăsimi mononesaturate, care scad riscul de a face diabet, boli cardiovasculare, cancer de colon sau astm. Potrivit unui studiu, micșorează riscul de a face diabet de tip 2 cu 50%! Vă reglează zahărul din sânge, nivelul lipidic și rezistența la insulină.

TURMERICUL

Îmbunătățește valoarea glicemiei, reduce inflamațiile, durerile și vă ține la distanță de multe boli.

ULEIUL DE COCOS

Nu doar că îmbunătățește glicemia, dar reglează colesterolul și contribuie la sănătatea inimii. De asemenea, are efecte anti-inflamatorii și vă poate ajuta la scăderea în greutate.

LEGUMELE BOABE

Potrivit unui studiu efectuat în Canada, la Universitatea din Toronto, legumele boabe vă reglează glicemia și nivelul de insulină. Sunt alimente ieftine, dar extrem de sănătoase.

LEGUMELE CU FRUNZE VERZI

Toate legumele cu frunze verzi sunt viață sănătoasă! Abundă în vitamine, minerale, antioxidanți, fitonutrienți și fibre, sunt sărace în calorii, bogate în nutrienți, iar cu ajutorul lor garantat puteți obține o scădere în greutate. De asemenea, dietele bogate în verdețuri reduc riscul de a dezvolta diabet.

CRUCIFERELE

Cruciferele, adică legumele broccoli, ardei gras, varză de Bruxelles, conopidă, ridichi de asemenea scad riscul de diabet. Mai mult, vă reduc inflamațiile din corp.

USTUROIUL ȘI CEAPA

Cele două vă îmbunătățesc răspunsul glicemic, sunt antibacteriene, antivirale, antifungice, pline de antioxidanți, vă ajută să aveți o stare bună de sănătate.

FRUCTELE DE PĂDURE

Sunt minunate fructe! Dulci, cu un indice glicemic scăzut, adică ideale pentru diabetici! Vă ajută să țineți glicemia în frâu, reduc rezistența la insulină și vă ajută să pierdeți din greutate.

CACAO

Da, vă poate ajuta la slăbit! Cacaoa este un superaliment! Nenumărate studii ne arată cum reglează glicemia, rezistența la insulină și cum vă ajută dacă aveți risc de diabet sau doriți să slăbiți.

ALGELE

Un studiu din 2008 a descoperit că algele temperează puseele de glicemie după masă.

CEAIUL VERDE

Este popular de secole! Vă ajută dacă vreți să slăbiți și pentru o glicemie bună.

GHIMBIRUL

Precum turmericul, și rădăcina de ghimbir este fabuloasă! Vă echilibrează glicemia, este antibacterian, antiviral, antifungic și foarte benefic pentru sănătatea dv. digestivă.

VINUL ROȘU

Vinul roșu sec nu are un indice glicemic mare și iată! Vă poate ajuta la slăbit, cine s-ar fi gândit? Dar atenție! Este vorba de un singur pahar pe zi, nicidecum de exces. Ca și în cazul cafelei și al ciocolatei, sunt recomandate produsele de cea mai bună calitate, pentru a avea efectele dorite.

Dacă veți include aceste super alimente în meniul dv. veți avea o stare de sănătate mult mai bună. O dietă bogată în fructe, legume, nuci și semințe este o cale sigură pentru o stare de sănătate bună. Dar nu este suficient pentru cei cu boli cronice, așadar mergeți la medic când nu vă simțiți bine.