Revista Sănătate

Alegerea unei diete vegetariene poate da copilului dumneavoastră și întregii familii posibilitatea de a învăța să vă bucurați de o varietate de alimente minunate și nutritive

Pediatrii recomandă adesea să pornească cu un cereale fortificate cu fier deoarece, de la aproximativ 4 până la 6 luni, depozitele de fier ale copiilor, care sunt în mod natural ridicate la naștere, încep să scadă. Adăugați un singur aliment simplu nou la un moment dat, la intervale de câte două săptămâni.

Următoarele linii directoare oferă un plan flexibil pentru a adăuga alimente la alimentația bebelușului:

5 până la 6 luni

Introduceți cereale pentru sugari fortificate cu fier. Încearcă mai întâi cerealele din orez, amestecate cu puțin lapte matern sau cu formula de soia, deoarece este cel mai puțin probabil să provoace alergii. Apoi, oferi cereale de orz sau de orz. Majoritatea medicilor pediatri recomandă suspendarea introducerii grâului până când copilul are cel puțin opt luni, deoarece tinde să fie mai alergic.

6 până la 8 luni

Introduceți legumele. Cartofii, fasolea verde, morcovii și mazărea sunt alegeri bune. Acestea ar trebui să fie bine gătite și piure.
Introduceți fructe. Încearcă banane mascate, avocado sau piersici taiate, sau mere.
Introduceți pâinea. Până la 8 luni, majoritatea copiilor pot mânca biscuiți, pâine și cereale uscate.
Introduceți alimente bogate în proteine. De asemenea, cu aproximativ 8 luni, sugarii pot începe să mănânce alimente bogate în proteine, cum ar fi tofu sau fasole, care sunt bine gătite și piure.

Copii și adolescenți
Copiii au nevoie de calorii și nutrienți, dar stomacul lor este mic. Oferiți gustări frecvente copiilor dvs. și includeți unele alimente mai puțin „voluminoase” cum ar fi boabele rafinate și sucurile de fructe. Cu toate acestea, limitați sucurile, deoarece copiii se pot umple de ele, preferând dulceața lor față de alte alimente.

Adolescenții au de multe ori nevoi mari de energie și programe de lucru aglomerate. Menținerea alegerilor gustoase delicioase și sănătoase pe mâini și îndrumarea adolescenților pentru a face selecții cu conținut scăzut de grăsimi atunci când mănâncă afară vă ajută să îi direcționați departe de capcanele de luat masa care adesea cauzează creșterea în greutate și problemele de sănătate pentru adolescenți. Nevoile calorice variază de la copil la copil. Următoarele orientări sunt generale.

Cereale integrale

Cerealele integrale includ pâinea, cerealele fierbinți și reci, pastele, boabele fierte (cum ar fi orezul și orzul) și biscuiții.
O porție este egală cu 1/2 ceasca de paste, boabe sau cereale fierte, 3/4 la 1 ceasca de cereale gata pentru consum, 1/2 bun sau bagel sau 1 felie de pâine.

Legume

Legumele verde închis „includ broccoli, șuncă, spanac, verdețuri, verdețuri, verdețuri de muștar, verdețuri de sfeclă, bok choy și chard.
Alte legume „se referă la toate celelalte legume, proaspete sau congelate, crude sau fierte.
O singură porție de legume este egală cu 1/2 ceașcă gătită sau 1 ceașcă brută (cu excepția cazului în care se specifică o sumă).
Legume, Nuci, Semințe și Lapte fără lapte .

Legumele includ orice fasole gătită, cum ar fi pinto, rinichi, linte, mazăre divizată, mazare cu ochi negru, fasole marină și năut, precum și produse din soia, cum ar fi tofu, burgeri de legume, câini calzi de soia sau felii de sandwich tempeh.
O porție de leguminoase este egală cu 1/2 cană de fasole, tofu sau alt element (cu excepția cazului în care se specifică o sumă).
Măcinările non-lactate includ laptele matern și formula de soia pentru sugari și copii mici și pentru lapte de orez, de soia și alte legume pentru copii cu vârsta de cel puțin 1 an. Alegeți laptele de soia fortificat, cum ar fi Westsoy Plus, Enriched VitaSoy sau Edensoy, ori de câte ori este posibil sau utilizați alte lapte fortificate pe bază de legume.
O porție de lapte care nu este lactată este egală cu 1 ceașcă.
Nucile includ nuci întregi sau tocate, unt de nuci, semințe întregi și unturi de semințe.
Unu până la două porții de nuci pot fi incluse într-o dietă sănătoasă, dar ele sunt opționale. O porție de nuci sau unt de nuci este egală cu 1 lingură.
Fructe

Fructele includ toate fructele, proaspete sau congelate, crude sau fierte și sucuri de fructe.
O singură porție este egală cu 1/2 cană de fructe fierte, 1/2 cană suc de fructe, 1/4 cană de fructe uscate sau 1 bucată de fructe (dacă nu este specificată o sumă).

Planificarea mesei zilnice pentru copii și adolescenți

De la 1 la 4 ani
Cereale întregi, pâine, cereale: 4 porții
Legume: 2-4 linguri legume verde inchis, 1/4 la 1/2 cana alte legume
Legume, nuci, seminte, lapte non-lactate: leguminoase cu 1/4 până la 1/2 cană, 3 porții lapte matern, formula de soia, lapte de soia sau alte lapte fără lapte
Fructe: 3/4 până la 1 1/2 cupe

5-6 ani
Cereale întregi, pâine, cereale: 6 porții
Legume: 1/4 ceasca de legume verde inchis, 1/4 la 1/2 cana alte legume
Legume, nuci, seminte, lapte non-lactate: 1/2 la 1 ceasca de leguminoase, 3 portii de lapte de soia sau alt lapte care nu este lactat
Fructe: 1 – 2 cești

De la 7 la 12 ani
Cereale întregi, pâine, cereale: 7 porții
Legume: 1 portie legume verde inchis, 3 portii alte legume
Legume, nuci, seminte, lapte fără lapte: 2 porții leguminoase, 3 porții lapte de soia sau alt lapte fără lapte
Fructe: 3 porții

Vârsta cuprinsă între 13 și 19 ani
Mic dejun: Bagel cu unt de mere, banane, suc de portocale fortificate cu calciu
Pranz: burrito de fasole cu salata verde, rosii si guacamole, orez, chipsuri de tortilla si salsa
Cina: broccoli, morcovi, dovlecei si ciuperci, Spaghete de unt de arahide, salata de castravete, lapte de soia
Gustări: Hummus și morcovi, fructe, Luna sau Clif Bar.

Rețete

Strawberry-Banana Smoothie
Inima Chili Mac
Bean Burrito
Prăjituri cu fulgi de ovăz
Tofu-salată de ou sandwich
Apple Crisp
Spaghete de unt de arahide
humus
Cuptorul de cartofi prăjiți