Revista Sănătate

Alimente sanatoasa care combat cresterea colesterolului

In corpul nostru exista doua tipuri de colesterol, mai precis cel „bun” si cel „rau”.
Colesterolul rau este cel care ne pune in fata multor probleme de sanatate, mai precis complicatii ale inimii, probleme de ficat s.a.m.d

Scaderea colesterolului rau nu inseamna tocmai eliminarea completa a grasimilor din organism. Ci mai precis mentinerea colesterolului bun si inlaturarea celui nesanatos.

Avocado: nelipsitul si mult laudatul avocado, acum se intalneste la orice pas, este incredibil de bun si te poate ajuta la inalturarea colesterolului ensanatos din organism. Extrem de versatil, acesta poate fi combinat cu o multime de ingrediente pentru a avea gustul dorit.

Ceaiul verde: conţine catechine, antioxidanti care au rolul de a grbi arderea grasimilor si de a reduce absorbtia de colesterol. Consumat de doua ori pe zi in loc de cafea, ceaiul verde iti ofera un boost de energie fantastic pentru ziua respectiva, nimic mai bun si mai sanatos.

Migdalele: consumate pe stomacul gol inainte de micul dejun, 10 migdale iti pot scadea nivelul de colesterol nesanatos cu 10% in doar cateva saptamani. Ca in orice dieta echilibrul este necesar, nu faceti exces caci s-ar putea sa cresteti in greutate intr-un timp record.

In afara faptului ca sunt delicioase, afinele sunt o sursa buna de vitamina C si antioxidanti, care diminueaza riscul aparitiei anumitor forme de cancer. Mai mult, afinele contin un compus care ajuta la scaderea nivelului de colesterol.

Unde mai pui si faptul ca sunt extrem de gustoase si usor de gasit mai ales in mediul rural, luate direct de la „sursa”.