Revista Sănătate

Alimente pentru memorie si concentrare: cum sa ne imbunatatim atentia

Fie ca este vorba de un examen, de un exercitiu cu tine insuti sau de inaintarea in varsta, alimentele pentru memorie iti vor aduce beneficiile dorite daca sunt consumate cu masura si consecventa.

Adauga in dieta ta zilnica cate putin din alimentele de mai jos si vei vedea imbunatatirile in cel mai scurt timp. Insa nu te astepta sa ai rezultate de pe o zi pe alta, fii consecvent si ingrijeste-te:

Nucile: Surse fabuloase de vitamina E, alaturi de semintele de in, chia si dovleac acestea iti vor oferi aportul de vitamine necesar.

Ciocolata neagra aduce cu ea proprietati antioxidante puternice si contine stimulente naturale cum ar fi cofeina, aceasta sporind concentrarea. Aici discutam despre ciocolata neagra, simpla cu 70% cacao sau mai mult. Tot ceea ce tine de ciocolata umpluta cu diverse amestecuri nu se recomanda in aceasta situatie.

Afinele: pot ajuta la protejarea creierului de daunele cauzate de radicalii liberi si pot reduce efectele bolilor Alzheimer precum si pe cele ale dementei. Acestea tin creierul activ si in forma chiar si la o varsta mult mai inaintata.

Pestele: pestele proaspat sub diferite forme, adaugat in meniul nostru zilnic, duce la dietă cu niveluri mai ridicate a acestora fiind legata de scaderea riscului de dementa si accident vascular cerebral si de declinul mental mai lent. Se recomanda consumul de peste o data pe saptamana, indiferent de forma acestuia. Insa este necesar sa tinem minte ca peste in sine este bun pentru memorie, nu preparatele din peste congelate intalnite in supermarket.