Revista Sănătate

8 Semne care te avertizeaza ca arterele tale sunt înfundate

Pe masura ce placa se aduna in arterele tale, aceasta incepe incet sa reduca fluxul de sange. Daca nu este mentinuta sub control, un infarct de miocard sau un atac de cord poate sa fie rezultatul final. Comitetul de Medicin pentru Medicina Responsabila avertizeaza in privinta faptului ca multi oameni au astfel de blocaje in arterele lor inca de la varsta de 20 de ani.

Nivelele mari de colesterol si alimentele cu un continut bogat in grasimi saturate sunt doar o parte a acestei probleme. O lipsa de activitate fizica si stilurile de viata mai putin sanatoase sunt, de asemenea, de invinovatit pentru blocarea arterelor, dar si factorii genetici. Exista unele semne de care ar trebui sa stii ca iti arata faptul ca arterele tale sunt blocate.

Durere in picioare: daca observi o durere la nivelul picioarelor sau faptul ca picioarele tale par sa oboseasca usor atunci cand mergi, specialistii de la Clinica Cleveland spun ca acest lucru ar putea sa fie un semn al faptului ca arterele tale sunt infundate.

Pierderea respiratiei: daca arterele care iti hranesc arterele coronare sunt blocate, specialistii din domeniu spun ca ai putea sa ai probleme de respiratie in timp ce mergi sau muncesti.

Dureri severe de cap: Cei de la NIH Medline Plus subliniaza faptul ca, daca incepi sa ai dureri de cap severe si fara nici o explicatie, atunci acest lucru poate sa fie un semn ca arterele tale sunt infundate.

Picioare reci: Conform informatiilor de pe WebMD, daca o artera blocata se afla in extremitatea inferioara, atunci ai putea sa vezi ca picioarele tale sunt mai reci decat in mod obisnuit.
Dureri de spate: Conform specialistilor in domeniu, durerea cronica de spate este deseori un semn timpuriu de avertizare ca arterele tale sunt blocate.

Lipsa echilibrului: daca artera carotida este blocata, este posibil sa observi o senzatie de ameteala si pierderea echilibrului

Falcile stranse: simptomele pe care le prezinta femeile sunt deseori diferite decat in cazul barbatilor. Conform celor de la Everyday Health, femeile pot sa observe o “senzatie de strangere in falci”

Senzatia de oboseala: conform celor de la Everyday Health, un alt semn de avertizare pentru femei este aparitia unei stari inexplicabile de oboseala

Prin faptul ca stii care sunt semnele de avertizare, poti sa previi un atac de cord sau un infarct miocardic. Daca observi prezenta oricaruia dintre aceste semne, ar trebui sa iti faci o programare la medicul tau de familie pentru a le verifica.