Revista Sănătate

Cum sa albesti cada din baie. Doar doua ingrediente din bucatarie indeparteaza petele

Iata un truc GENIAL care va va ajuta sa curatati chiar si cele mai incapatanate pete din cada sau dus. Daca vreti sa va curatati si DEZINFECTATI cada sau dusul, tot ce trebuie sa faceti e sa cumparati Borax. E denumirea comerciala a tetraboratului de sodiu. E destul de comun in America si se foloseste ca agent de curatare al masinilor de spalat, dar se gaseste si in Romania.

Asadar, indiferent in ce forma veti gasit acest produs, il folositi ca atare direct pe murdaria din cada sau dus, si apoi se freaca insistent cu o perie. Asta e metoda cea mai buna pentru partea de “cada”. Daca aveti cabina de dus, curatati partea inferioara cu Borax, apoi sticla cu ulei de gatit (de orice fel). Se pune intr-o sticla stil spray, se aplica pe sticlarie, apoi se lasa sa actioneze cateva minute. Se sterge dupa, alaturi de toata murdaria.

Daca aceste doua trucuri nu functioneaza, amestecati detergent lichid de vase (nu conteaza de care), amestecat cu otet, in cantitati egale.

Se incalzeste otetul, si se amesteca cu detergentul lichid. Se poate folosi si in baie, pe gresie, pe faianta, sau orice alta suprafata din baie. Se aplica, se lasa 10 minute, se clateste.

AVETI GRIJA INSA SA PURTATI MANUSI, PENTRU CA ARE TENDINTA DE A IRITA PIELEA, SI SA NU INSPIRATI PRAFUL DACA IL GASITI SUB ACEASTA FORMA PANA CAND NU IL DILUATI IN NISTE APA.