Revista Sănătate

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a bea apă

Toţi ştim că ar trebui să bem mai multă apă, dar alegem să ignorăm asta, de cele mai multe ori, o greşeală enormă, pentru că apa este pur şi simplu miraculoasă pentru noi! Face părul să strălucească, ne păstrează pielea fermă, ne ajută să scădem în greutate, ne îmbunătăţeşte digestia, previne senzaţia de oboseală şi ne revigorează creierul.

Descoperă cum este cel mai bine să îţi împarţi consumul de apă de-a lungul întregii zile!

1. Bea un pahar de apă cum te rezeşti, ca să îţi „restartezi” organismul

Acest obicei va ajuta la eliminarea toxinelor din corp şi îţi va pune în funcţiune organele. Dacă nu vrei să bei apă simplă, poţi adăuga câteva picături de lămâie, o linguriţă de miere sau puţină scorţişoară paharului pe care îl bei.

2. Bea un pahar cu apă cu jumătate de oră înainte de masă. Te ajută să pierzi în greutate

Un pahar cu apă pregăteşte stomacul pentru masă, dar îţi şi păcăleşte foamea, ajutându-te să nu mănânci foarte mult.

3. Nu bea apă imediat înainte sau după masă

Cel mai bine e să nu bei apă cu jumătate de oră înainte de masă, în timpul mesei şi o oră după masă, pentru a nu-ţi dilua sucurile gastrice, făcându-le mai puţin eficiente.

4. Dacă îţi este sete în timpul mesei, poţi bea iaurt sau sana

Soluţia perfectă ar fi să alegi iaurt sau sana dacă îţi este sete în timpul mesei, pentru a nu-ţi tulbura digestia. În plus, au acelaşi efect răcoritor ca şi apa.

5. Dacă îţi e foame, bea un pahar cu apă. Previi consumul snack-urilor nesănătoase

Semnalele pe care organismul ni le transmite atunci când ne este foame sunt similare cu cele pe care ni le trimite atunci când are nevoie de apă, aşa că e bine să bei un pahar cu apă când îţi este foame. Dacă după 10 minute resimţi aceeaşi senzaţie, poţi mânca snack-ul ales.

6. Bea un pahar cu apă când te simţi obosită

Pentru că 75% din creier constă din apă, băutul unui pahar cu apă îl ajută să funcţioneze mai bine. Astfel, bea apă când începi să te simţi obosită la muncă sau se apropie o prezentare şi trebuie să te concentrezi şi vei simţi imediat efectul pozitiv!

7. Bea mai multă apă în prima parte a zilei decât în cea de-a doua, dacă ştii că mergi des la baie în timpul nopţii

Cel mai bun sfat pentru a te asigura că eşti hidratată, dar te şi odihneşti noaptea, este să bei mai multă apă în prima parte a zilei şi să îţi scazi consumul în partea a doua.

8. Bea mai multă apă decât de obicei dacă ştii că urmează o noapte albă

Corpul tău îşi face toate „reparaţiile” în timp ce dormi şi poate transporta nutrienţi mult mai bine şi mai repede dacă eşti hidratată. Aşa că, dacă ştii că va urma o noapte albă, bea mai multă apă ziua, pentru că astfel te asiguri că te vei trezi mult mai odihnită a doua zi, oricât de puţin ai dormi.

9. Bea apă multă înainte şi după ce faci exerciţii fizice, ca să îţi ajuţi muşchii

E important să fii hidratată atunci când faci exerciţii fizice, pentru că organismul are nevoie să transporte nutrienţii necesari către muşchi. Bea apă suficientă şi înainte de exerciţiile fizice şi după. Apa previne oboseala resimtită după efortul fizic făcut, aşa că te vei simţi mai bine.

10. Bea mai multă apă ca de obicei dacă eşti bolnavă, dacă eşti însărcinată sau alăptezi

Dacă bei mai multă apă când eşti bolnavă, îţi ajuţi corpul să se refacă mai rapid. Şi, spun specialiştii, aproximativ 10 pahare de apă pe zi sunt idealul pentru femeile însărcinate sau cele care alăptează.

Magazinul tău online complet. Reduceri uriașe de preț la toate produsele. Vezi aici ofertele lunii aprilie