Revista Sănătate

Pentru a fortifica genunchii, cartilajele și ligamentele – cea mai bună băutură

Genunchii sunt esențiali în timpul mișcării și ei sunt cei care permit fiecare mișcare pe care o facem. Ne ajută să ne ridicăm, să sărim, să alergăm și, nu în ultimul rând, să mergem. Orice durere trebuie să fie tratată cât mai repede, deoarece în timp unele persoane ajung să nu se mai poată deplasa foarte bine.

Durerea de genunchi și de articulații este adesea asociată cu vârsta înaintată. Însă acesta nu este singurul motiv din cauza căruia apare această durere. Ridicarea unor greutăți mari, obezitatea și unele accidente duc la asemenea dureri. Uneori, și genetica este responsabilă pentru asemenea dureri, iar dacă părinții au suferit de aceste dureri, acestea pot fi moștenite.

Acest proces se întâmplă în mod natural și trebuie să luăm măsuri imediat, înainte ca să se agraveze. Pentru a preveni durerea, dar și pentru a o trata, medicii recomandă o dietă echilibrată, precum și un stil de viață sănătos. Astfel, lubrifierea articulațiilor devine posibilă și ajută o mai bună mobilitate.

Iată un remediu natural pentru regenerarea articulațiilor. Această băutură are proprietăți antiinflamatoare puternice și este bogat în în vitamina C, potasiu, magneziu, siliciu și bromelaină. Astfel, genunchii devin mai puternici și durerile dispar în timp. Iată de ce ai nevoie pentru a prepara smoothie-ul delicios:

2 cești de ananas cubulețe

o ceașcă de suc natural de portocale.

o ceașcă de fulgi de ovăz

o ceașcă de apă

un baton de scorțișoară

puțină miere

câteva migdale

o ceașcă de ovăz întreg.

Băutura se poate face la blender pentru a obține o textură fină

Se fierbe ovăzul la temperatură medie, apoi se scurge bine. Se lasă să se răcească. Într-un vas separat se amestecă sucul de portocale și sucul de ananas. Se adaugă scorțișoară și migdalele zdrobite. Se amestecă bine ingredientele și se adaugă ovăzul răcit.

Se folosește o lingură sau un blender pentru a obține o textură fină a băuturii. Se poate consuma cu gheață în timpul verii. Se recomandă să se consume în fiecare zi, iar durerea va începe să dispară.

Magazinul tău online complet. Reduceri uriașe de preț la toate produsele. Vezi aici ofertele lunii aprilie