Revista Sănătate

Iată care sunt cauzele îngrășatului rapid în anumite zone ale corpului. Vei fi curios să afli și soluțiile

La baza obezității stau mai mulți factori și din păcate dietele, sportul sau suplimentele alimentare nu întotdeauna funcționează, întrucât mult depinde de stilul de viață și de predispoziția genetică. Încearcă să identifici care este cea mai problematică zonă a ta în ceea ce privește depunerea grăsimilor, iar noi îți vom spune cauza acestor kilograme în plus.

1. Este cel mai răspindit tip de obezitate. Oamenii adaugă kilograme în zona dintre bărbie și coapse, adică în zona ce cuprinde pieptul, abdomenul, gâtul, spatele și mâinile. Totul se datorează consumului excesiv de zahăr și grăsimi. Pentru a preveni această situație e suficient să faci exerciții fizice câte cel puțin 30 de minute în fiecare zi și să reduci cantitatea de dulciuri și mâncare grasă.

2. Această schimbare a corpului este provocată de anxietate, depresie și stres. Grăsimea se depozitează mai mult în zona abdomenului și la spate, formându-se astfel „un colac” în jurul taliei. Deseori, oamenii încep să consume multe dulciuri pentru a face față problemelor cu care se confruntă și iată rezultatul. Pentru a slăbi e necesar să-ți educi autocontrolul și să nu mănânci dulce atunci când ești deprimat.

3. Vinovatul acestui tip de obezitate este glutenul și proteina vegetală, pentru că zona lui preferată de depunere este formată din coapse și posterior. De menționat, că asta li se întâmplă cel mai frecvent femeilor în timpul menopauzei, la vârsta pubertății sau când e vorba de un dezechilibru hormonal. În aceste situații, este indicat să eviți modul sedentar de viață, fumatul și alcoolul.

4. Acest tip de obezitate afectează abdomenul, iar cauza este metabolismul lent. Oamenii care au această problemă simt de parcă ar avea în burtă un balon umflat. Cei mai predispuși în acest sens vor fi persoanele care fac excese de alcool sau au probleme de respirație. În acest caz, se recomandă excluderea băuturilor spirtoase și suplimentarea rației cu fructe și legume.

5. Acest tip de obezitate este cauzat în principal de factorul genetic. Oamenii adaugă kilograme de la fese până la glezne. Soluția pentru această problemă constă într-un mod activ de viață, precum ridicatul scărilor și alergatul.

6. În acest caz zona afectată este mai mare decât în al doilea tip, întrucât grăsimea se depune până la piept. Aceasta este o consecință a modului de viață, mai exact a statului în poziție șezută timp de 8 ore pe zi. Pentru lupta contra kilogramelor adunate în acest fel se recomandă activități fizice cardio cel puțin de 3 ori pe săptămână.