Revista Sănătate

Cum poți trata anumite afecțiuni prin stimularea urechii

Conform reflexologistul Helen Chin Lui, fiecare ureche are o mapă extrem de complexă, pe care există terminații nervoase, strâns legate de sistemul nervos.

Chin Lui ne vorbește despre metodele prin care poți trata anumite boli, cu ajutorul urechilor…

Una din tehnicile sale implică utilizarea unui cârlig de rufe. Prinzând un cârlig de anumite porțiuni ale urechii îți poți îmbunătăți starea generală de sănătate și poți trata mai multe boli.

Există șase puncte principale pe lobii urechilor și fiecare se află în strânsă legătură cu anumite organe.

Stimulează aceste puncte pentru a trata bolile de care suferi, astfel:

1. Partea superioară

Această porțiune se află în strânsă legătură cu umerii și spatele. Stimulează zona de 3 ori pe zi timp de 20 de secunde pentru a scăpa de durerile cervicale și lombare.

2. Partea curbată, din zona superioară

Această suprafață este strâns legată de organele interne, în special ficat și rinichi. Prinde cârligul aici și repetă procedura de la primul punct. Vei observa singur diferența…

3. Partea superioară, din mijlocul urechii

Această zonă este corespondenta articulațiilor. Stimulează zilnic această zonă pentru a scăpa de durerile articulare

4. Partea din mijloc, jos a urechii

Prinde cârligul în acest loc, pentru a trata afecțiunile sinusurilor, durerile în gât sau congestia nazală. Te va ajuta și să dormi mai bine.

5. Partea superioară lobului

Acest punct este în strânsă legătură cu tractul digestiv. Stimulează zona pentru a trata durerile de stomac și pentru a avea o bună digestie.

6. Lobul urechii

Este strâns legat de cap și inimă. Prinde cârligul de această zonă, pentru a trata migrenele și pentru a-ți întări inima. Deci, cârligele de rufe pot face mult mai multe, nu doar să prindă haine!