Revista Sănătate

13 alimente falsificate pe care le-ați putea cumpăra în fiecare zi și cum să le recunoașteți

1. Mazăre verde

Mazărea falsă este o combinație de soia, mazare de zăpadă, coloranți și metabisulfit de sodiu. Metabisulfitul de sodiu este interzis în multe țări din cauza riscului ridicat de dezvoltare a problemelor legate de cancer și metabolism.
Cum să evitați să cumpărați un fals?
Cumpărați mazăre verde de la producătorii pe care îi cunoașteți. Ar trebui să indice regiunea de producție. Dacă culoarea este prea verde pentru a fi reală, înseamnă că există un anumit colorant în produs.

2. Ouă

Potrivit Ministerului Sănătății din China, ouăle false conțin o mulțime de ingrediente nocive, cum ar fi acidul benzoic, alginatul de sodiu și multe altele. Deci, aproape orice parte a unui ou poate fi falsă (atât scoica de ouă, cât și gălbenușul). Chiar dacă această problemă este în mare parte prezentă în țările asiatice, este încă o idee bună să fiți atent atunci când cumpărați ouă.

Cum să evitați să cumpărați un fals?
Ouale falsificate au coji foarte dure. Ele sunt de obicei mult mai mari decât cele reale. În cazul în care coaja pare bine, atunci să acorde o atenție la gălbenuș. Dacă este prea galben, oul poate fi fals.

3. În 2010, sa descoperit că în China sunt produse cantități mari de fidea falsă. Sunt făcute cu cereale putrede și aditivi otrăviți. Unele sunt chiar realizate din plastic! Lucrul este, sosuri gustoase, că locurile de fast-food fac să ascundă defectele de gust, dar dacă ai încercat aceste fidea fără sos, ai putea să-i spui că sunt false imediat.


Cum să evitați să cumpărați un fals?
Evident, evita fidea fast food !

4. Mere

În mod surprinzător, chiar și merele pot fi false. Ei bine, merele în sine sunt reale, dar aditivii care se injectează în ele pot fi periculoși. Sunt cultivate cu substanțe chimice care le fac să arate prea bine pentru a fi adevărate. Și, de asemenea, acestea sunt ceruite pentru a prelungi durata lor de valabilitate, astfel încât este dăunător pentru sănătatea dumneavoastră să le mănânce.

Cum să evitați să cumpărați un fals?
Merele care arată prea strălucitoare, prea verzi și prea rotunde sunt cel mai probabil false. Cumpărați mere care nu arată că au fost fotografiate.

5. Pești de cod


Cercetătorii de la Colegiul Universitar din Dublin au descoperit că 90% din peștele de cod afumat a fost eronat și, de fapt, era o specie complet diferită. Din fericire, cercetătorii nu știu de ce apare această greșeală sau cine este responsabil. Cel mai probabil, peștii sunt identificați greșit drept cod în primele etape – în port.
Cum să evitați să cumpărați un fals?
Nu există o metodă sigură de a spune codul de la alte specii decât dacă sunteți expert.

6. Scorțișoară


Viața ta nu va mai fi aceeași după ce ai citit acest lucru. Ceea ce ați crezut anterior a fost scorțișoară este, de fapt, cassia. Cassia este o alternativă ieftină la celebra condiment care este vândut pretutindeni ca scorțișoară. Are un miros diferit și, cel mai important, este periculos pentru sănătatea ta (cassia care conține arome poate provoca migrene). Pentru a produce o adevărată scorțișoară, este necesar să folosim coaja care crește numai în Sri Lanka și în India de Vest. Și cassia este produsă din pomi care cresc în China, Vietnam și Indonezia.
Cum să evitați să cumpărați un fals?
De cele mai multe ori, adevărata scorțișoară va avea Cinnamomum verum pe ambalaj, iar cassia are Cinnamomum aromaticum.
Scorțișoara adevărată este foarte ușor de rupt, este ușoară și arată ca pergamentul. Cassia este foarte rigidă și este maro deschis.

7. Afine


Centrul de sănătate pentru consumatori din SUA a efectuat un studiu al alimentelor care presupunea că conțineau afine, iar rezultatele sunt destul de proaste. Majoritatea acestor alimente nu conțineau nimic asemănător cu afinele. A fost o combinație de amidon, coloranți, aromatizanți și ulei hidrogenat. Există un număr foarte mare de falsuri, deoarece afinele sunt considerate super-alimente și cererea este extrem de ridicată.
Cum să evitați să cumpărați un fals?
Citiți ingredientele. Dacă observați că un produs conține Indigo carmine (E132), înseamnă că nu există afine.

8. Crema bătută


Unii producători sunt atât de talentați încât nu au nevoie chiar de cremă pentru a face … cremă. În 1966, chimistul american William Mitchell a inventat un înlocuitor pentru frișcă care conținea ulei de nucă de cocos, sirop de porumb, aromă naturală și un agent de îngroșare. Da, conține lapte, dar foarte puțin. Desigur, această „frisca” are avantajele sale: arată bine și este ușor să lucrați dacă sunteți un bucătar amator. Dar experții pot vedea diferența imediat.
Cum să evitați să cumpărați un fals?
Ingredientele nu trebuie să includă grăsimi vegetale și zahăr.

9. Scoici


O scoică este o delicatesă extrem de scumpă și puțini oameni știu cum arată într-adevăr. Acesta este motivul pentru care există o mulțime de producători necinstiți care folosesc pește măcinat, carne de stingray, seahorse, și chiar carne de rechin. Uneori, ciuperca de zăpadă este folosită în loc de scoici ca ingredient de salată în unele restaurante.
Cum să evitați să cumpărați un fals?
O scalp autentic 100% poate fi vândut numai în cochilie. Nu există nici o modalitate de a le înlocui sau de a le falsifica.
Scallopsul înghețat trebuie să aibă o culoare roz deschisă sau bej.

10. Caviar


Caviarul este falsificat mai mult decât orice alt aliment. Producătorii necinstiți falsifică diferite tipuri de caviar, de exemplu, caviarul de pește care zboară este înlocuit de capelin, iar caviarul de icoane este colorat și vândut ca un caviar negru. Experții spun că este foarte greu să spui diferența dintre caviarul autentic și caviarul fals doar după gustul lor. 1/3 din totalul caviarului vândut în Europa este fals.
Caviarul roșu este falsificat mai mult decât oricare altul. Caviarul roșu fals este un amestec de gelatină, supă de pește, ulei și colorant. Puteți găsi caviar din alge marine, dar costă atât de puțin încât este puțin probabil ca cineva să creadă că este un adevărat caviar roșu.
Cum să evitați să cumpărați un fals?
Caviarul negru autentic nu este perfect: toate piesele au dimensiuni diferite.
Caviarul pește de pește este puțin mai mare decât capelinul.
Dacă caviarul roșu este lipicios, nu apare bine și miroase mult ca peștele, din păcate, asta înseamnă că este fals.

11. Adeziv din carne

 

Majoritatea producătorilor nu le place să scape de deșeuri, deoarece cu cât au mai mult deșeuri, cu atât mai mulți bani pierd. Acesta este motivul pentru care chimistii au inventat acest lucru grozav numit transglutaminaza sau adeziv pentru carne. Acest lucru este folosit pentru lipirea a sute de bucăți de carne împreună pentru a obține ceva care arată ca o fripă frumoasă.
Dar transglutaminaza nu este inofensivă. În ciuda faptului că este o componentă organică (este produsă la oameni și animale), utilizarea prea multă a acesteia poate provoca o reacție alergică, tulburări digestive și boală celiacă – o tulburare autoimună care perturbă absorbția grăsimilor, a vitaminelor, a fierului , și calciu.
Cum să evitați să cumpărați un fals?
Cumpărați alimente produse de fermieri de la producătorii în care aveți încredere și nu cumpărați alimente congelate. Carnea lipită este ușor de revelat din carnea reală, deoarece liniile de pe ea nu arată natural.

12. Carne pentru burgeri


În secolul 21, carnea de burger nu mai este doar carne tocată. Există companii enorme care lucrează la crearea de alternative de carne. În 2016, compania Impossible Foods a prezentat un înlocuitor de carne de vită din amidon, drojdie modificată genetic și grâu texturate. Este foarte greu să spui această „carne” din carnea reală și este chiar mai greu să faci atunci când mâncați un burger. Mai mult decât atât, carnea de burger este adesea fabricată din soia și alte fasole și gustă mult mai bine decât carnea reală.
Cum să evitați să cumpărați un fals?
Răspunsul este evident: faceți-vă singur burgeri și evitați să mâncați fast-food.

13. Alimente afumate


Fumatul natural este un proces lung și dificil, de aceea mulți producători folosesc așa-numitul fum lichid. Ar trebui să știți că alimentele afumate nu sunt bune pentru sănătatea dumneavoastră în orice caz și nu ar trebui să le mâncați mai des de câteva ori pe lună.
Nu există nici o dovadă că fumul lichid este periculos pentru sănătatea ta, dar dacă ai prea mult, poți să-ți aduci otrăvire pentru alimente.
Cum să evitați să cumpărați un fals?
Carnea afumată și peștele trebuie să fie uscate și nu foarte luminoase. Culoarea suprafeței nu trebuie să aibă pete întunecate sau luminoase – se presupune că este o culoare uniformă.
Cât de des întâlniți alimentele false? Sau poate aveți propriile căi de a evita să cumpărați alimente false și știți exact cum să le spuneți de la cele reale?