Revista Sănătate

8 simptome neobișnuite de alergie

Pentru a spune diferența dintre alergii și alte boli, trebuie să vă amintiți că o reacție alergică apare în mod obișnuit în 15-20 de minute (și în unele cazuri rare, în câteva ore).

 1. De exemplu: o alergie la polen nu va duce la creșterea temperaturii corporale dacă nu este o complicație cauzată de o altă boală.
  Iata cateva mai putin cunoscute simptome alergice:
  – dureri de cap
  – puls slab, amețeli
  – oboseală
  – piele gri sau gri
  – depresia
  – probleme legate de somn
  Rețineți că umflăturile severe, tonusul nesănătoasă al pielii, problemele de respirație, amețeli și respirația șuierătoare după contactarea unui alergen sunt toate motivele pentru a apela o ambulanță. Nu vă puneți în pericol viața și sănătatea !
 2.  Umflarea limbii, dificultate la înghițire
  Umflarea limbii, buzelor și gurii și mâncărime, iritații sau arsuri în gură sunt semne de alergie. De regulă, oamenii le experimentează după ce au mâncat fructe cu coajă lemnoasă și unele fructe și legume crude. Persoanele care suferă de acest tip de alergie sunt, de asemenea, sensibile la polen de mesteacăn, ambrose și alte plante.
  Înghițirea înghițită, respirația șuierătoare și durerea gâtului pot fi cauzate de uvulită, o inflamație a uvulei. În plus față de alergii, inflamația poate fi, de asemenea, un semn al următoarelor boli:
  – gripa sau o raceala
  – mononucleoza
  – crupa
  – o infecție bacteriană (de exemplu, amigdalită)
  – boli cu transmitere sexuală
  – uvulita poate fi de asemenea cauzată de fumat, deshidratare sau poate apărea ca urmare a unui accident.
 3. Sunete de sânge și fluier în plămâni apar de obicei din cauza alergiilor sau a astmului. Sindromul de wheezing este adesea însoțit de o tuse și astm bronșic, iar alergiile merg de multe ori în mână.
  Se recomandă să vedeți imediat un medic dacă nu ați avut niciodată vreun respirație șuierătoare și nu ați suferit niciodată de alergii.
  Iată câteva motive care ar putea cauza sunete de respirație:
  – bronsita acuta;
  – insuficienta cardiaca;
  – crupă (la copii);
  – pneumonie;
  – cancer;
  – edem pulmonar;
  – boala pulmonară obstructivă cronică și așa mai departe.
  Uneori, respirația șuierătoare este cauzată de un corp străin, acest lucru este deosebit de obișnuit atunci când vine vorba de copii mici.
 4. Tuse , tusea cronică uscată care durează mai mult de 3 săptămâni poate fi un semn de astm sau de alergie. De obicei, este însoțită de strănut și de un nas înfundat.
  Tusea alergică poate fi confundată cu bronșita cronică, tusea fumătorului, sufocarea, picura post-nazală (care apare atunci când mucoasa excesivă este produsă de mucoasa nazală) sau refluxul gastroesofagian (când conținutul de stomac se ridică în esofag).
 5.   Ochii roșii, lacrimi – roșeața, iritarea, arsurile și lacrimile pot fi simptomele conjunctivitei alergice. Aceste caracteristici pot fi însoțite de strănut și de un nas înfundat.
  Conjunctivită alergică:
  – apare de obicei în timpul unui anumit sezon;
  – apare imediat după ce a contactat un alergen;
  – este rareori însoțit de descărcări oculare;
  – face ca vederea să rămână normală și ochii tăi nu se simt obosiți.
  Aceste caracteristici vă vor ajuta să spuneți o alergie la conjunctivită virală sau bacteriană și la sindromul de ochi uscat.
  Persoanele cu alergii sezoniere pot avea cercuri întunecate sub ochii lor și pleoape umflate. În cazuri dificile, un individ poate, de asemenea, să experimenteze o senzație de corp străin și o fotofobie.
  Rețineți că este periculos să nu tratați conjunctivita alergică, mai ales când vine vorba de forme severe ale acestei boli. Rareori și iritații severe vă pot afecta vederea.
 6. O erupție cutanată care arată ca urticarie. Urticarea apare adesea ca urmare a unei reacții alergice la medicamente, la o mușcătură de insecte, la o alergie la alimente, la temperaturi scăzute sau la obținerea multor soare. Uneori, urticaria este cauzată de o alergie de contact (de exemplu, poate fi alergic la o cremă, un detergent sau așa).
  Uneori aceste simptome apar în cazul febrei de fân sau al astmului și, în unele cazuri, este imposibil să se identifice ceea ce a cauzat urticarie. Medicii notează că această erupție cutanată poate să apară chiar și după un antrenament sau după contactul cu apa.
  Stările alergice nu trebuie să fie confundate cu o erupție cutanată obișnuită, care poate fi cauzată de:
  – stres sever;
  – infecţii;
  – paraziţi;
  – boală autoimună.
  La adulți, stupii cronici pot indica, de asemenea, că o persoană suferă de probleme tiroidiene, hepatită sau cancer.
  La copii, dacă apare o erupție cutanată împreună cu o temperatură ridicată a corpului și febră, aceasta poate fi cauzată de o boală infecțioasă, cum ar fi rujeola, rubeola sau scarlatina.
 7. La adulți, greața și vărsăturile apar de obicei în cazul otrăvirii alimentare sau a unei infecții bacteriene sau virale. Aceste simptome indică, de asemenea, că puteți suferi de sindromul intestinului iritabil (de obicei însoțit de arsuri la stomac și de balonare).
  La copii, vărsăturile pot fi cauzate de o temperatură ridicată a corpului, otrăvire alimentară, o infecție virală sau tuse severă.
  În unele cazuri, acestea sunt simptome alergice și pot fi, de asemenea, însoțite de dureri abdominale, dificultăți de respirație, erupții cutanate și umflături.
  Rețineți că este posibil să fiți alergic la alergeni, nu doar la alergeni precum pești și crustacee, ci și la banane. Chiar dacă sunt considerate a fi hipoalergenice, ele pot fi și periculoase. Apropo, dacă aveți probleme digestive numai după ce ați consumat un pahar de lapte, este posibil să aveți o intoleranță la lactoză.
 8.  Crampe de stomac, Durerea abdominala acuta brusca poate indica faptul ca o persoana sufera de ulcere, apendicita, colecistita, pietre la rinichi sau alte boli periculoase. Dacă crampe și dureri nu sunt atât de severe și apar imediat după ce mănâncă anumite feluri de mâncare, este posibil să aveți o intoleranță alimentară sau o alergie.
  Simptomele acestor boli, de obicei, se aseamănă cu unele probleme digestive: dureri de stomac, diaree și balonare. Dar există câteva caracteristici care indică faptul că întâmpinați cu siguranță o alergie:
  – rahi sau zone mâncărime pe piele, în special în jurul gurii;
  – umflarea limbii, buzelor, gurii sau gâtului (10-15 minute după masă sau imediat după);
  – probleme de respirație;
  – în multe cazuri, o alergie alimentară este cauzată de arahide, ouă, lapte, pește, fructe de mare, crustacee, soia și grâu. Dacă suferiți de dureri abdominale după ce ați consumat aceste produse (sau alte produse), excludeți-le temporar de la regimul alimentar.