Revista Sănătate

7 produse de frumusețe pe care dermatologii le-au adăugat la lista lor neagră

Este adevărat că recomandările acestor specialiști în medicină au o valoare profesională specifică și, în același timp, medicii sunt oameni înșiși care trebuie să aibă grijă de pielea lor. V-ați întrebat vreodată ce preferă să folosească și ce este tabu pentru ei?

Este surprinzător să aflăm că produsele de pe această listă par destul de inofensive și că mulți dintre ei probabil au în portofel sau pe raftul lor de baie.
1. Lotiune pentru corp și corp
7 produse de frumusețe pe care dermatologii le-au adăugat la lista lor neagră

Dermatologii folosesc de obicei creme care sunt mai grele și conțin o viscozitate mai mare decât loțiunile. Cremele penetrează pielea și oferă o barieră care împiedică pierderea de umiditate de pe piele, în timp ce loțiunile nu sunt. Lotiunile de corp au, de obicei, un conținut mai mare de apă. Loțiunea este bună pentru pielea care nu este excesiv de uscată sau când este preferabil să nu aveți o senzație lipicioasă și grasă pe piele.

2. Măști de față pentru cărbune


Acest produs popular are o mulțime de adversari printre dermatologi. Specialiștii susțin că aceste tipuri de măști nu sunt doar dureroase, ci și ele afectează structura pielii. Ingredientele acestei măști sunt foarte agresive, îndepărtează celulele pielii, părul subțire și uleiul de pe piele.

3. Spray de protecție solară

Experții sunt de acord că spray-ul de protecție solară este foarte ușor de utilizat. Dar preferă creme pentru uz personal. Este imposibil să aplicați spray într-un strat gros. În plus, atunci când este pulverizat, acest produs își pierde parțial elementele active înainte de a ajunge la piele. Dermatologii cred, de asemenea, că produsele de protecție solară care conțin oxid de zinc sunt mai blânde pentru piele și sunt mai eficiente. Aceste produse reflectă razele ultraviolete și nu le absorb.

4. Ulei de bronzare

Uleiurile de tuns nu sunt lăudate de dermatologi. Ei au o protecție redusă împotriva razelor ultraviolete și, de asemenea, înfundă porii care agravează starea pielii.

5. Hidrocortizon cremă

Această cremă este un produs puternic de steroizi. Se presupune că este folosit atunci când o persoană are boli grave ale pielii. Cu toate acestea, unii oameni preferă să-l folosească pe acnee fără prescripție medicală, ceea ce este destul de rău pentru că poate cauza erupții cutanate, subțierea pielii, dermatită și acneea steroidului, după o utilizare prelungită.

6. Măștile pentru picioare


Dermatologii nu recomandă utilizarea măștilor de picior hidratante sau hrănitoare. Cremele pot avea cu ușurință același efect. Deci, măștile pentru picioare sunt destul de inutile și nu sunt foarte convenabile.

7. Ulei de nucă de cocos

Uleiul de cocos este foarte popular, mai ales pentru uz casnic. Dar nu este cea mai bună opțiune pentru îngrijirea feței. Uleiul de cocos face pielea uleioasă, înfundă porii și, ca o consecință, duce la acnee și pigmentare.