Revista Sănătate

Masca naturală care oprește căderea părului. O prepari chiar la tine acasă!

Vrei să ai părul lung, să ȋl aranjezi așa cum ȋţi place, dar faptul că ȋţi cad multe fire zilnic te împiedică să faci acest lucru și te ȋngrijorează? Dacă observi că ești tot timpul plină de păr pe haine și ai ȋncercat diverse șampoane, dar nu ai obținut niciun rezultat, trebuie să încerci masca naturală care oprește căderea părului.

Deși nu este un indiciu care să anunțe existența unor boli grave, căderea părului reprezintă un semnal de alarmă pe care organismul ţi-l transmite. Printre principalele cauze ce duc la căderea părului se află stresul, mesele neregulate sau dereglările hormonale.

1. Stresul

Expunerea repetată la factori de stres poate duce la pierderea părului. Dacă te simţi epuizată, poate că e timpul să iei o pauză. Vei vedea cum părul va reveni la normal după o perioadă de liniște.

2. Mesele neregulate și alimentele nesănătoase

Încearcă să ȋţi organizezi programul ȋn așa fel ȋncȃt să mănȃnci cam la aceleași ore ȋn fiecare zi. Adoptă un regim bazat pe multe legume și fructe proaspete, iar părul tău se va opri din cădere.

3. Dereglările hormonale

Dereglările hormonale afectează nu doar părul, ci ȋntregul organism, motiv pentru care a fi bine să mergi la medic pentru un control amănunțit.

Indiferent de cauza care duce la căderea părului, o mască naturală pentru păr te poate ajuta. Chiar dacă nu va opri definitiv căderea, cu siguranţă va ȋncetini procesul de pierdere a firelor de păr. Iată cum să o prepari:

Ingrediente:

gălbenuș de ou

2 linguri de miere

zeamă de lămȃie

vitamine dintr-o capsulă de multivitamine gelatinoasă

Amestecă aceste ingrediente pȃnă se transformă ȋntr-o pastă omogenă. Aplică masca pe părul uscat, masȃnd bine la rădăcina firelor de păr. Las-o să acţioneze o oră, apoi spală părul cu un șampon anti-cădere. Pentru un efect mai puternic, te poţi clăti cu ceai de urzică. După o lună ȋn care vei folosi masca de păr, vei observa rezultatele.