Revista Sănătate

Cum se pierd până la 10 kilograme într-o lună cu Dieta celor 8 Ore – Este concepută de doi oameni de ştiinţă

Cu dieta celor opt ore, kilogramele în plus dispar fără prea multe sacrificii.
O spun David Zinczenko şi Peter Moore, autorii cărţii ‘’Dieta celor 8 ore: Uite cum dispar kilogramele fără să te uiţi la ce mănânci“.

Cei doi oameni de ştiinţă au revoluţionat cu teoria lor aproape tot ce ştiam despre curele de slăbire. Potrivit acestora, putem pierde în greutate mâncând orice, cu condiţia să ne încadrăm în intervalul de opt ore.

În ce constă dieta celor opt ore

Cu ajutorul acestei diete, se pot pierde peste patru kilograme în doar şapte zile şi aproximativ zece kilograme într-o lună şi jumătate.

Intervalul orar se alege în funcţie de nevoi şi activităţile de peste zi, la fel ca şi meniul. Mai exact, putem lua micul-dejun la ora 9 dimineaţa, prânzul la 13.00, iar la 17.00 seara cina, însă nu mai târziu de această oră. Sau putem alege intervalul 11.00 – 19.00.

Ajută la slăbit şi previne boli

Cei doi oameni de ştiinţă au ajuns la concluzia că un program încărcat, respectiv, statul până târziu în fiecare zi, ne face să mâncăm încontinuu, chiar dacă doar “ciugulim”, ceea ce dăunează sănătăţii. Se încurajează astfel apariţia obezităţii şi a diabetului zaharat.

Dieta celor 8 ore, conceputa de doi oameni de stiinta

Din cartea cercetătorilor rezultă faptul că organismul nu poate procesa aşa de bine mâncarea în afara orelor recomandate. De asemenea, caloriile ingerate se depun în special în zona abdomenului, a coapselor şi posteriorului.

Teoria, testată şi pe cobai

Având la baza cartea semnată de Zinczenko şi Moore, doctorul Satchidananda Panda a testat pe cobai ipoteza care susţine că dieta celor 8 ore are efect.

Acesta a împărţit subiecţii în două categorii, ambele având meniuri cu acelaşi număr de calorii şi de grăsimi. Un grup a primit hrană în interval de opt ore, iar celălalt a fost alimentat la orice oră din zi.

După 100 de zile, cât a durat experimentul, concluzia a fost că subiecţii care au mâncat tot timpul s-au îngrăşat. Cercetătorul susţine că limitarea perioadei de timp pentru mâncare accelerează metabolismul şi arde grăsimile mai repede. Pe de altă parte, cu cât mâncăm mai mult, cu atât digestia este îngreunată şi devine mai „leneşă“.

Dacă stăm până seara târziu şi mâncăm, activitatea normală a sistemului digestiv începe să fie slăbită şi îngreunată şi de hormoni şi enzime.