Revista Sănătate

Plămânii, oasele, intestinul, creierul, arterele: Cum să ajuți la fixarea a 5 componente ale corpului, despre care credeți că nu ați avut control?

Din păcate, corpul uman nu se poate regenera. Spre deosebire de unele șopârle, dacă ne pierdem degetele, nu se vor mai întoarce.

Dar asta nu înseamnă că organismul nu are capacitatea de a se repara în moduri puțin mai uimitoare. Multe dintre părțile corpului nostru, cum ar fi plămânii, arterele, oasele și creierul, au puteri uimitoare de vindecare. Iată o listă a ceea ce pot face și cum vă puteți ajuta.

5 moduri de a vă menține corpul sănătos
1. Curățați-vă plămânii
Zilnic, inspirăm tot felul de lucruri care ne pot înfunda căile respiratorii, de la fum la smog la odorizatoare de aer și alți poluanți.

Ce pot face ?

Din fericire, plămânii, la fel ca și cuptoarele noastre, au un mecanism de auto-curățare. Cilia (lucrurile care arata ca parul mic) au o capacitate uimitoare de a muta treptat gunk de la alveole la trahee. Norman Edelman, consilier al Asociației Americane pentru Lung, numește o „scară rulantă de mucus”.

Cum vă puteți ajuta ?

Cel mai bun mod de a vă ajuta să vă curățiți plămânii este prin exercitarea regulată. Toată respirația grea ajută la slăbirea totul și scutește scara rulantă.

O altă opțiune bună este să mâncați o mulțime de morcovi, cartofi dulci, mango și alte surse bune de vitamina A.

2. Reconstruiți-vă oasele !
Într-un fel sau altul găsim modalități de a ne rupe oasele. Călătorim pe trepte, alunecăm pe gheață și facem lucruri stupide. Este o parte a vieții.

Ce pot face ?

Există celule care trăiesc în oasele noastre, care sunt capabile să construiască oase noi. Dar când un os se rupe, aceste osteocite sunt eliberate din structura lor.

Cum vă puteți ajuta ?

Obțineți mai multă vitamină K consumând verdeață cu frunze verzi. Ajută la cimentarea acestor celule mici în loc, în timp ce reconstruiesc osul din jurul lor. Broccoli, spanac, avocado și roșii sunt toate surse bune.

De asemenea, trebuie să vă exercitați imediat ce vă simțiți pregătit. În general, după doar 6 săptămâni, majoritatea oaselor sunt pregătite pentru stres ușor, ceea ce stimulează osteocitele să se refacă mai repede.

3. Reporniți-vă gura ?
Din cauza unei diete teribile, mulți americani se confruntă în mod regulat cu dureri intestinale.

Ce poate face ?

Din fericire, celulele de pe căptușeala intestinală au o rată de rulare foarte rapidă. Unul este de obicei acolo doar câteva zile înainte ca o nouă celulă să o ia.

Cum vă puteți ajuta ?

Consumul mai mult de fibre, mai ales din boabe întregi, este cea mai bună metodă de a accelera acest proces. Se recomandă, de asemenea, obținerea de tărâțe și fructe și legume.

4. Construieste-ti creierul !
Pe măsură ce îmbătrânim, ne străduim să ne menținem memoria ascuțită și creierul să funcționeze la niveluri optime.

Ce poate face

Deși oamenii de știință au crezut de mult timp că celulele creierului au încetinit brusc pe măsură ce am crescut, cercetările mai recente sugerează că creierul tău este mai asemănător cu pielea ta și încearcă să se vindece după o leziune.

Cum vă puteți ajuta ?

În mod ciudat, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să vă exersați în mod regulat. Sa demonstrat că ajută la formarea de noi neuroni în becul olfactiv și hipotalamusul, care joacă un rol-cheie în învățarea și formarea de noi amintiri.

5. Măriți arterele
De-a lungul anilor grăsimile și colesterolul se întăresc de-a lungul pereților arterelor, ceea ce face ca fluxul sanguin să fie mai dificil. Acest lucru poate crește șansele de a suferi un atac de cord sau accident vascular cerebral.

Ce pot face ?

Din fericire, corpul dumneavoastră are capacitatea de a inversa această tendință prin lărgirea arterelor existente și chiar creșterea celor noi prin intermediul unui proces numit angiogeneză.

Cum vă puteți ajuta ?

Păstrați colesterolul scăzut prin evitarea trans-grăsimilor și, în general, consumați o dietă sănătoasă de cereale integrale, cu o mulțime de fructe și legume. Și ar trebui să încercați să vă exercitați în mod regulat, chiar și 10 minute pe o banda de alergat a fost de a arăta foarte mult capacitatea organismului de a mări arterele.