Revista Sănătate

Sunt durerile de cap care îți iau viața? Poate că aveți deficit de vitamine…

Obținerea cantității potrivite de vitamine este esențială pentru menținerea unui corp sănătos.

În timp ce majoritatea dintre noi sunt familiarizați cu o serie de vitamine cum ar fi B12, există multe altele care pot provoca probleme medicale grave atunci când organismul le lipsește.

Dacă sunteți obosit de a experimenta dureri de cap de zi cu zi și insomnie, atunci poate doriți să încercați să încorporeze aceste vitamine în viața ta.

Vitamina K este o substanță pe care corpul nostru o are pentru a forma cheaguri și a opri sângerarea. Intestinele noastre fac vitamina k, și o obținem și din alimentele pe care le consumăm, în special în legume.

Sângerările și hemoragia sunt semnele clasice ale deficienței vitaminei k. Deficitul de vitamina k poate reduce, de asemenea, mineralizarea osoasă și poate contribui la osteoporoză .

Oricine are capacitatea de a avea un deficit de vitamina k, dar este cel mai frecvent la nou-născuți. Dacă întâmpinați următoarele simptome, ați putea avea un deficit de vitamina k:

 • Sângerări severe
 • Vânătăi ușor
 • Cheaguri mici de sânge sub unghii
 • Sacul închis care conține sânge
 • Ciclu menstrual greu
 • Deficitul de vitamina K la copii

Desi oricine are capacitatea de a avea un deficit de vitamina k, este cel mai raspandit la bebelusi, pentru ca nu au inca in vitaminele lor vitamina k si foarte putina vitamina trece de la mama la copil prin placentă.

În aceste cazuri, un bebeluș nu va putea opri sângerarea deoarece nu este capabil să formeze un cheag.

Există 3 tipuri de deficiențe ale vitaminei k la sugari: devreme, clasic și târziu. Deficientele precoce și clasice sunt cele mai frecvente, apar la 1 și 60 la 1 din 250 nou-născuți .

Nou-născuții sunt expuși riscului unei deficiențe de vitamina k până când încep să mănânce alimente regulate la aproximativ 4-6 luni și până când intestinele lor încep să producă vitamina.

Alimente bogate în vitamina K

Vitamina k poate fi obținută prin alimentele pe care le consumăm, în special legumele cu frunze verzi, uleiul vegetal și unele fructe. Carnea, laptele și ouăle conțin cantități scăzute de vitamina K, așa că dacă simți că ai lipsit de vitaminele tale, încercați unele dintre aceste vegetale bogate în vitamine :

 1. Natto

2. Spanac

3. Broccoli

4. Collards

5. Ridiche

6. Kale

Alimentarea nu este singura modalitate de a primi vitamina k, este de asemenea disponibilă ca supliment.

Vitamina k este prezentă în majoritatea suplimentelor multivitamine și multiminerale, fiind găsită și ca supliment suplimentar concentrat. Verificați suplimentul de vitamina K2 al Zhou Nutrition cu vitamina D3 pentru beneficii suplimentare.

Dacă vă confruntați cu dureri de cap și oboseală, este posibil să aveți și o deficiență de magneziu, fenomen pe care 48% dintre americani au experimentat între anii 2005-2006 .

Importanța magneziului

Magneziul este un mineral din organism care este esențial pentru producerea de energie. Contribuie la dezvoltarea structurală a osului. De asemenea, joacă un rol în transportul ionilor de calciu și potasiu în membranele celulare, un proces important pentru conducerea impulsului nervos, contracția musculară și ritmul cardiac normal .

Deficiențele în magneziu au fost legate de diabetul de tip 2, osteoporoza și durerile de cap migrenă .

Simptomele frecvente în stadiile incipiente ale deficienței includ:

 • Pierderea poftei de mâncare
 • Vărsături
 • Greaţă
 • Oboseală
 • Slăbiciune

Alimentele care conțin magneziu

Magneziul este bogat în multe alimente, așa că dacă simți ca și cum ai lipsit acest mineral, ia în considerare adăugarea acestor alimente la dieta ta :

 1. Migdale                                                                                                                                                                      
 2. Spanac                                                                                                                                                                        
 3. Arahide

4. Fasole neagră

În plus față de obținerea dozei zilnice de magneziu din alimentele pe care le consumați, puteți să le obțineți și din suplimente. Suplimentele de magneziu sunt disponibile într-o varietate de forme, incluzând, dar fără a se limita la, oxid de magneziu, citrat și clorură .

Nu lăsați durerile de cap și oboseala să vă preia viața. Obținerea cantității corecte de substanțe nutritive esențiale, în special magneziu și vitamina k, este la fel de ușor ca și consumul de alimente care le conțin.

Scapă de durerile de cap și îmbunătățește-ți sănătatea astfel încât să te poți întoarce la viața pe care o iubești !