Revista Sănătate

Trucurile bunicii pentru cresterea unghiilor rapid. Ce trebuie sa faci in fiecare seara

Din cauza unor probleme de sanatate sau a unor obiceiuri nesanatoase, unele persoane au probleme cu cresterea unghiilor. Acest lucru creeaza frustrare mai ales in randul femeilor care vor tot timpul sa aiba o manichiura impecabila. O prima solutie pentru a avea niste unghii lungi si frumoase o reprezinta aplicarea unghiilor false ori constructia cu gel, insa multe persoane ajung sa aiba unghiile extrem de fragile atunci cand renunta la acest procedeu cosmetic. De asemenea, unele persoane resimt o sensibilitate crescuta a unghiilor si renunta la aplicarea gelului la salon.

In cazul in care si tu vrei sa ai niste unghii sanatoase, insa vrei sa fie naturale, iata niste remedii pe care le poti incerca si tu acasa, chiar de astazi.
In primul rand, nu doar unghiile trebuie sa fie ingrijite, ci si cuticulele. Cu ajutorul unor betisoare de bambus special facute pentru cuticule, acestea pot fi impinse usor, dupa o hidratare prealabila. Pentru hidratare se poate apela la uleiuri din comert pentru cuticule sau pentru uleiuri din casa.

Uleiul de cocos este extrem de bun si de hidratant pentru cuticule si te ajuta si pentru cresterea unghiilor. Se maseaza unghiile si cuticulele cu ulei inainte de a merge la culcare, timp de 15 – 20 de secunde. Acest lucru ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui si, de asemenea, ajuta la accelerarea crestetii unghiilor.

De asemenea, cresterea excesiva a cuticulelor duce la incetinirea cresterii unghiilor, asa ca trebuie sa aveti mereu grija sa fie usor impinse. Un alt truc pentru ca unghiile sa creasca mai repede este sa flexezi degetele. Este un fapt cunoscut faptul ca la mana dominanta unghiile cresc mai repede, deoarece degetele si implicit unghiile sunt mai active. Au o circulatie a sangelui mult mai buna. Pentru a creste la fel de repede, se recomanda strangerea pumnilor timp de cateva secunde de cateva ori pe zi.

Da-le o forma unghiilor pentru a creste mai repede
Este foarte important ca unghiile sa aiba o forma bine definita, iar acest lucru poate fi facut la un salon. Acest lucru ajuta ca presiunea asupra nervilor de la nivelul unghiilor sa fie echilibrata si conduce la cresterea mai rapida a lor.

O greseala pe care multe persoane o fac si care duce la cresterea foarte lenta a unghiilor este folosirea unor oje care nu fac bine. Este nevoie permanent de baza pe baza de calciu inainte de a aplica oja. De asemenea, si oja ar trebui sa contina calciu. Pentru ca incetinesc cresterea unghiilor si pot deveni mult mai fragile, se recomanda evitarea acetonei si folosirea, in schimb, a unor servetele pe baza de ulei care indeparteaza oja.