Revista Sănătate

TOP 3 trucuri să-ți vopsești părul acasă ca o profesionistă

Dintotodeauna, noi femeile, ne-am dorit să avem un păr sănătos, strălucitor, care să se așeze rapid chiar și atunci când nu avem timp să vizităm salonul de înfrumusețare. Din păcate, nu putem avea o coafură impecabilă fără ne îngrijim podoaba capilară așa cum merită, răsfățând-o cu produse și tratamente speciale, care adesea sunt și costisitoare!

Vopsirea părului este una dintre operațiunile care te vor ajuta să faci o schimbare de look ori de câte ori îți dorești ceva nou în viața ta și prin care poți obține o coafură superbă, care să-ți completeze nu doar ținuta ci și personalitatea. Pentru că poate fi destul de dificil să îți aplici o vopsea de păr acasă, dar alternativa de a merge la salon nu este întotdeauna cea mai rentabilă, îți spunem TOP 3 trucuri să-ți vopsești părul singură, exact ca o profesionistă!

Testează pe o porțiune mică de păr

Colorarea părului, mai ales dacă o experimentezi pentru prima dată sau dacă ai ales o culoare diferită față de ce ai încercat până acum, nu trebuie considerată o joacă, asta dacă nu cumva îți dorești să îți deteriorezi podoaba capilară. De aceea, primul lucru pe care îl ai de făcut când vrei să faci această operațiune acasă este să aplici vopseaua de păr pe o porțiune redusă, pentru a testa modul în care aceasta acționează asupra firelor.

Trick: Testarea vopselei se face fie pe o mică porțiune din zona cefei, fie pe vârfuri. În acest caz, efectele negative ale acesteia sunt mai puțin vizibile, respectiv mai ușor de remediat.

2. Alege nuanța dorită dintr-un ghid de culori

Una dintre cele mai mari greșeli, sau mai bine zis, dezamăgiri pe care o poți face atunci când îți vopsești părul este să optezi pentru o nunță care, pe păr, să nu fie aceiași cu cea prezentată în imaginile de pe ambalajul cutiei. Acest lucru nu mai este o surpiză pentru hairstyliști, care știu foarte bine că este vorba aici despre un artificiu de marketing. Producătorul va alege o imagine care este, cel mai probabil, prelucrată, așa că rezultatele reale ar putea să difere.

Trick: Atunci când achiziționezi vopsea de păr, consultă întotdeuna ghidul de culori poziționat, de regulă, pe partea laterală a cutiei. Imaginea pe care o vezi pe partea frontală promite, în cele mai multe dintre cazuri, ceva ce nu poate oferi!

3. Consideră textura părului tău

Vopselurile de păr sunt diferite, tocmai pentru că există mai multe tipuri de păr. De exemplu, părul care creț, care de regulă, se și electrizează mai tare, va absorbi mai mult pigment și va tinde să prindă o nunță rece atunci când este colorat. Pe de altă parte, părul drept care are o textură mai fină, sau chiar medie este predispus să capete o tonalitate caldă dacă este vopsit. Deci, culoarea pe care o vei obține la final poate avea tente de portocaliu sau cupru.