Revista Sănătate

Cunoașterea și înțelegerea a ceea ce spun picioarele despre sănătatea ta poate să te ajute să afli mai multe despre corpul tău

Indiferent dacă suferiți de durere în picioare sau ați observat pur și simplu ceva neobișnuit cu privire la aspectul lor, ar putea exista un alt motiv pentru care.

Picioarele tale sunt atât de inextricabil legate de corpul tău și orice simptome pe care le-ai putea simți ar putea fi un semn al unei alte afecțiuni sau probleme de sănătate.

Iată ghidul nostru despre ceea ce spun picioarele tale despre sănătatea ta:

1. Toenails înfundat în picioare

Unghiile înfundate în picioare ar putea însemna că sunteți anemic sau că aveți un nivel scăzut de fier. Oamenii sunt de obicei diagnosticați cu anemie atunci când nu au suficient hemoglobină, modul în care oxigenul este transportat în sângele dumneavoastră. Dacă ați observat toenaile, atunci asigurați-vă că ați testat sângele.

2. Picioare fără păr

Dacă aveți părul puțin sau nu aveți părul deloc pe picioare, atunci ar putea fi un indiciu că aveți circulație proastă (de asemenea, un simptom al unei boli vasculare).

3. Inflamarea pe termen lung

Dacă aveți o durere la nivelul piciorului care nu se vindecă sau a luat mult timp să se vindece, asigurați-vă că vă vedeți medicul cât mai repede. Acesta ar putea fi un semn al unei cantități excesive de glucoză și, eventual, de diabet.

4. Picioare reci

O mulțime de oameni suferă de picioare reci, dar dacă simțiți că picioarele dvs. sunt întotdeauna reci, atunci ar putea fi o problemă mai mare. Mai frecvent la femei decât la bărbați, picioarele reci pot fi un semn al unei probleme tiroidiene. Rezervați o întâlnire pentru a vă consulta medicul și, între timp, încercați să purtați niște șosete calde.

5. Toenails gros, galben

Mai mult decât o problemă vizuală decât o problemă dureroasă, toenaile galbene pot merge mai adânc și ar putea fi un semn că aveți ciuperci care cresc sub ele. Dacă ați observat această problemă, adresați-vă medicului dumneavoastră pentru o evaluare.

6. Articulațiile piciorului dureroase

Dacă articulațiile din degetele de la picioare se simt dureroase, atunci ar putea fi începutul artritei reumatoide. Această boală dificilă poate duce la deformare, astfel încât să vă asigurați că vă vedeți medicul dacă credeți că aveți simptomele.

7. Picioarele falsificate

Picioarele uscate sunt adesea o problemă pentru majoritatea oamenilor, dar dacă o găsiți între degetele de la picioare, atunci ar putea fi un caz de picior de atlet. Piciorul sportivului este o infecție fungică cauzată adesea de vestiarele umede și de piscine.

8. Clubbing digital

Dacă degetele de la picioare au început să-și piardă forma normală și au început să se aplece în sus la vârfuri, acest lucru ar putea fi un semn al bolii pulmonare. Asigurați-vă că vedeți un medic pentru a fi verificat.

9. Durerea în călcâi

Durerile dure în toc, care apar adesea când te ridici, pot fi un semn că ai fasciită plantară. Nu ignora aceste simptome, deoarece se agravează numai fără tratament.

10. Amorțeală

Acest lucru ar putea fi un semn foarte periculos al diabetului dacă apare în ambele picioare. Dacă numai unul dintre picioarele tale este amorțit, atunci ar putea fi un nerv ciupit în picior sau în spate. Dacă suferiți de amorțeală, vă rugăm să vizitați medicul dumneavoastră.

Când corpul tău vorbește, trebuie să asculți. Acum, că știți ce spun picioarele voastre despre sănătatea voastră, asigurați-vă că aveți grijă să vă dați semnele pe care picioarele voastre le dau.