Revista Sănătate

9 lucruri care îți distrug rinichii, acestea fac parte din alimentația ta zilnică

În alimentația noastră sunt incluse și unele greșeli pe care nu ar trebui să le ignorăm. Acestea afectează îndeajuns de mult sănâtatea.

Vorbind despre rinichi, ei au un rol important în corpul nostru. Elimină toxinele, filtrează sângele și absorb mineralele. Ce este mai important, e faptul că multe organe ale corpului nostru depind de rinichi, de funcționarea sănătoasă a acestora. Bolile de rinichi se dezvoltă în timp și de cele mai multe ori nu știi că suferi de acestea. Așadar, protejează-i și ține-i departe de alimente ce le face rău.

Sunt câteva lucruri care fac parte din alimentația zilnică și care pot afecta rinichii într-un mod drastic. Afectarea rinichilor se produce în timp, la fel cum și obiceiurile alimentare se produc.

Lipsa puternică de magneziu.

Carențele de magneziu duc la mai multe afecțiuni, printre care se numără și bolile de rinichi. Vitamina B6 asigură sănătatea rinichiloe și elimină riscul de a face pietre la rinichi. Consumă mai des fructe și legume, dar și verdețuri pentru a menține un echilibru în ceea ce privește sănătatea rinichilor.

Consumi prea multă cafea.

Cafeaua în exces are efecte negative asupra rinichilor. Cafeaua crește tensiunea arterială, ceea ce produce solicitarea rinichilor într-un mod eronat.

Nu bei îndeajuns de multă apă.

Filtrarea sângelui și eliminarea toxinelor sunt produse de rinichi. Eliminarea toxinelor se produce de către rinichi, cu ajutorul apei. În cazul în care nu te numeri printre persoanele care beau cel puțin 2l de apă pe zi, rinichii vor avea de suferit. Toxinele rămân în corp și mai mult, afectează mai multe organe.

Mănânci prea mult zahăr.

Băuturile cu un conținut ridicat de zahăr afectează funcționarea rinichilor. În momentul în care în urină sunt prezente protine, rinichii nu funcționează normal.

Mănânci foarte sărat.

Sunt foarte multe persoane care uneori exagerează cu alimentele sărate. Acest lucru afectează foarte mult întreg corpul, ba mai mult, pun foarte multă presiune asupra rinichilor.

Proteinele animale se regăsesc zilnic în alimentația ta.
Un alt lucru ce afectează rinichii sunt proteinele care provin din carne roșie sau din mezeluri. Rinichii lucrează mai mult când le consumi, iar acest lucru îi suprasolicită.

Alcoolul.

Consumul exagerat de alcool are efecte nocive asupra rinichilor, dar și asupra ficatului.

Nu dormi destul.

Rinichii se odihnesc în timpul somnului, iar orele de care au nevoie aceștia împreună cu resul corpului, sunt în număr de 8.

Nu mergi când trebuie la toaletă.

Mersul la toaletă la timp, ajută rinichii să funcționeze normal. Amânatul acestuia însă, stopează funcționarea acestora. Presiunea urinei afectează rinichii și poate duce la insuficiență renală.