Revista Sănătate

6 cele mai nutritive lipsite de gluten, plus o rețetă delicioasă de pâine de migdale

Popularitatea acestei diete a condus la crearea unei serii de produse fără gluten și a balcoanelor întregii magazine de alimente dedicate acesteia. Opțiunile fără gluten sunt acum disponibile pe scară largă în meniurile restaurantului, în zboruri și chiar în îmbinările de pizza și burger.

Se estimează că aproximativ 1% din populația din țările occidentale este diagnosticată cu boala celiacă, o boală autoimună declanșată de consumul de gluten din grâu, secară și orz ceea ce duce la distrugerea căptușelii intestinale și a malabsorbției nutrienților.

Semnele pe care le puteți avea sensibilitate non-celiac gluten includ:

Brațul ceții
Oboseală
Ameţeală
Fibromialgia
Probleme de piele
Dureri de cap
Proasta dispoziție
Greață și vărsături
Probleme digestive: crampe, diaree sau constipație, balonare și gaz

Dar, de ce sensibilitatea glutenului pare sa fie in crestere?

Când ne întoarcem la știință, nu putem găsi răspunsul ONU. Există numeroase teorii de la ridicarea grâului modern, la excesul de antibiotice și pesticide, și că sunt într-adevăr FODMAP și nu gluten.

BUNELE FLUTE GRATUITE
FAINA DE MIGDALE
Aceasta este o făină care se află în partea de sus a listei noastre. Este nucă, ușor dulce și este relativ ușor de utilizat ca înlocuitor. În general, poate fi înlocuită cu făină de grâu 1: 1 în rețetele de coacere și poate fi, de asemenea, utilizată pentru fabricarea pesmetului delicios. Este mai densă și mai puțin pufoasă decât făina obișnuită, dar asta înseamnă o pâine delicioasă.

Făina de migdale este incredibil de hrănitoare și bogată în grăsimi sănătoase, vitamina E, fibre și magneziu.

FĂINĂ DE COCOS
Făina de nucă de cocos este bogată în fibre și ajută la menținerea nivelului constant de zahăr din sânge. Este perfect pentru utilizarea în coacere și deserturi din cauza aromelor de nucă de cocos.
Făina de cocos conține trigliceride cu lanț mediu (MCT) care au un efect pozitiv asupra metabolismului și producerii de energie.

Este, de asemenea, o opțiune excelentă pentru cei care au o dietă paleo sau ceto și oricine cu alergie la pui.

FĂINĂ DE NĂUT
Înalt în proteine ​​și fibre, năuturile sunt esențiale în bucătăria din Orientul Mijlociu. Făina de făină este făcută din nămol uscat și se folosește în mod obișnuit pentru fabricarea pâinii falafel și socca.

Făina de făină este incredibil de hrănitoare și conține cantități bune de folat, magneziu, zinc, seleniu și vitamine B. Ajută la stabilizarea nivelului zahărului din sânge, protejează împotriva bolilor de inimă, reduce inflamația și este benefic pentru intestin.

Poate fi folosit atât în ​​rețetele dulci, cât și în cele savuroase.

FULGURA DE LUCRU
Făina de hrișcă este destul de hrănitoare și conține un important flavonoid numit rutină cu proprietăți antiinflamatorii care ajută la circulația sângelui, reduce colesterolul și ajută la reducerea durerii artritei.

Ca făină, este grozav când este combinată în rețete, având un gust puternic pământesc.

FĂINĂ DE OVĂZ
Făina de ovăz este făcută prin măcinarea întregii ovăzuri și face pentru o făină delicioasă.

Ovăzul conține un tip de fibră solubilă numită beta-glucan, care este cel mai cunoscut pentru scăderea colesterolului „LDL” rău. Făina de ovăz este, de asemenea, bogată în mangan, seleniu, magneziu, fosfor, zinc, fier și vitamine B.

Asigurați-vă că făina de ovaz pe care o cumpărați este certificată fără gluten, deoarece ovăzul este în mod obișnuit contaminat în timpul procesării.

FLORI DE CRUCE
O opțiune neconvențională care câștigă cu siguranță o mulțime de popularitate, făina de cricket se face prin împrăștierea unor greieri prăjiți întregi. Este noua sursă super nutritivă și mai ecologică pentru proteine.

12 grame de făină de cricket au 7 grame de proteine, inclusiv toate cele 9 aminoacizi esențiali. De asemenea, are mai mult B12 decât somonul sau carnea de vită, conține omega 3, fier și calciu – și este bun pentru intestin! Încercați cu aceste cookie-uri de cricket aici.

Alte opțiuni de făină disponibile fără gluten includ:
Făină de orez brun
Făină de soia
Făină Tigernut
Teff făină
Făină de amarant
Făină din făină
Faina de porumb
Urmăriți o dietă fără gluten? Care este făina ta favorită?

ALIMOND FOARTE BREAD RECIPE
Rețetă: Elizabeth Rider

ingrediente:
– 2 1/4 cesti de făină de migdale de culoare albă
– 1/4 cana de seminte de in
– 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
– 1/2 lingurita de sare de mare textura
– 5 ouă
– 1/2 miere de lingura
– 1 lingură de ulei de măsline extra virgin
– 1  oțet de cidru de mere
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 177 ° C (350 ° F). Într-un procesor de alimente, combinați ingredientele uscate și le impulsați până se combină bine, aproximativ 10 impulsuri.
Se adaugă ingredientele umede și se amestecă până se combină bine, aproximativ 30 de secunde. Răsturnați marginile.
Se toarnă aluatul (va fi ca un aluat foarte gros) într-o tigaie unsă de 9 x 5 inci. Va fi suficient să umpleți tigaia aproximativ la jumătatea drumului.
Coaceți timp de 30-35 de minute sau până când o scobitoare iese curate din centru. Se lasă să se răcească în tigaie timp de 30 de minute înainte de servire.