Revista Sănătate

Dacă mâncați ceapă în fiecare zi, ce se poate întâmpla în corpul vostru ?!

Ceapa este extrem de hrănitoare, care conține cantități bune de proteine ​​și fibre, precum și vitamina C, seleniu, acid folic și diverși antioxidanți. Chiar și compușii sulfurici care induc lacrimă în ceapă, în special alicina, oferă beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea riscului de apariție a cancerului. Mananca cateva ceapa in fiecare zi poate face cu adevarat un corp bun.

1. Risc inferior al cancerului

Înainte de a începe o dietă totală, știți că combinarea cepei cu turmeric are un efect sinergie și că usturoiul oferă protecție similară. Este încă o idee minunată de a mânca ceapa în fiecare zi, dar puteți adăuga aceste alte ingrediente pentru a extinde beneficiile, mai degrabă decât să mănânce toată ceapa, tot timpul.

2. Riscul scăzut al diabetului zaharat

Ceapa este, de asemenea, fantastica pentru reducerea riscului de aparitie a diabetului de tip 2. Această formă de diabet apare atunci când insulina devine ineficientă la prelucrarea glucozei. Aceasta se întâmplă de obicei datorită unei diete cronice cu conținut ridicat de zahăr.

3. Sănătatea cardiovasculară mai bună

Joacă un rol în reglarea tensiunii arteriale și reduce nivelul de colesterol LDL la persoanele cu risc de tulburări cardiovasculare. Consumul de ceapa în fiecare zi, prin urmare, susține sănătatea cardiovasculară și minimizează riscul bolilor cardiace.

4. Îmbunătățirea funcției imunitare

Quercetinul din ceapa face mai mult decât să susțină sănătatea inimii. Funcționează împreună cu seleniul pe care și ceapa conține pentru a întări sistemul imunitar. Seleniu și quercetin împreună au fost găsite pentru a reduce inflamația în tot corpul.

5. Ajutoare pentru alergii

Alergiile sezoniere provoacă ochi mâncărimi, nas înfundat și gât răzuit. Sunt într-adevăr inconfortabili și îi determină pe mulți să se bazeze pe medicamentele pentru alergie. Dar aceste medicamente vin cu propriile efecte secundare care pot fi și tulburatoare.

6. Risc de otrăvire a alimentelor

Ceapa conține compuși antibacterieni care încetinesc creșterea bacteriilor. Nu numai că sunt siguri de a tăia și de a stoca timp de până la 7 zile, dar mâncarea de ceapă cu orice masă vă face mai puțin probabil să vă bolii de la alte ingrediente.

7. Riscuri reduse ale cheagurilor de sânge

Ceapa conține ceva numit rutină care poate împiedica formarea acestor cheaguri periculoase. Interesant, cheagurile care se formeaza intr-o artera sunt bogate in trombocite, dar cheagurile gasite in venele sunt bogate in fibrina.

8. Îmbunătățirea somnului și a dispoziției

Serotonina, dopamina și norepinefrina lucrează împreună pentru a stabiliza starea de spirit, a regla pofta de mâncare și pentru a promova somnul sănătos. Dar anumite substanțe chimice vă pot împiedica capacitatea de a dormi bine, cum ar fi homocisteina, un aminoacid produs în timp ce corpul descompune proteinele.

Ceapa este o binefacere pentru sănătatea dvs. generală și merită să mănânci în fiecare zi !