Revista Sănătate

Este ciocolata cu adevarat mai buna decat medicina pentru tuse ?!

Peter Barnes, profesor de medicina toracica la Colegiul Imperial din Londra, a condus un studiu care a constatat ca teobromina, un alcaloid gasit in cacao, este mult mai probabil sa suprime o tuse decat unele dintre medicamentele actuale de tuse pe piata.

Testul a fost efectuat cu 10 voluntari sănătoși. Voluntarii au primit comprimate care conțin teobromină, codeină sau un placebo. Ei au fost apoi rugați să inhaleze un gaz care conține capsaicină ca test pentru sensibilitatea la tuse. Capsaicina este un derivat de ardei iute.

Profesorul Alyn Morice, șeful studiilor respiratorii de la Universitatea din Hull, recunoaște că ciocolata poate fi mai eficientă pentru tuse calmantă decât o doză de sirop de codeină. Codeina este un narcotic și poate aduce cu ea unele efecte secundare urât mirositoare, cum ar fi somnolență și constipație.

Teobromina, pe de altă parte, este un alcaloid amar al plantei de cacao. Este un stimulant care îmbunătățește dispoziția. Teobromina este utilizată ca bronhodilatator prin scăderea rezistenței căilor respiratorii și prin creșterea fluxului de aer către plămâni. Spre deosebire de cofeina, un stimulant găsit în cafea, Theobromine nu afectează sistemul nervos.

Cât de mult este suficientă ciocolata?

Ciocolata neagra este cea mai sanatoasa optiune, deoarece are proprietati antioxidante si de obicei niveluri scazute de zahar. Nutriționistul, Sandra Burns, concluzionează că ciocolata neagră este cea mai benefică pentru sănătatea generală a organismului – deoarece conține o doză mai mare de cacao.

„Cacao este un super-aliment”, spune ea, „este bogat în minerale precum magneziu și, în special în forma sa brută, este bogat și în flavanoli antioxidanți”.

Este un leac?
În timp ce acest lucru poate calma o tuse, infecția în sine cauzând durere în gât nu poate fi vindecată prin utilizarea vreunui tip de medicament tuse sau prin consumul de ciocolată.

Dr. Adam Simon, medicul șef la Push Doctor, confirmă că „cele mai multe tuse sunt cauzate de viruși și vor trece pe cont propriu în aproximativ o săptămână.” El continuă să spună că bea o ceașcă caldă de lamaie și miere ar putea calma gâtul dvs. la fel de mult ca un over the counter tuse sirop, dar la o fractiune din pret.