Revista Sănătate

Top 7 alimente contaminate pentru a nu mânca niciodată non-organice

Pentru a vă proteja sănătatea și cea a copiilor dvs. crescători, alegeți organice cât mai des posibil – întotdeauna în ceea ce privește următoarele 7 alimente

1. Căpșuni
Căpșunile pot fi în mod special predispuse la menținerea reziduurilor, deoarece semințele lor sunt la exterior, creând impresii mici care dețin pesticide pulverizate pe fructe.

Căpșunile sunt, de asemenea, destul de moi și delicate, astfel încât pesticidele pot penetra suprafața. Sunt cultivate în contact cu murdăria și nu sunt spălate înainte de ambalare și transport, deoarece umiditatea poate accelera creșterea mucegaiului. Căpșunile sunt, de asemenea, consumate în mare parte întregi, adică nu sunt decojite. Dacă cumpărați numai un fruct organic, căpșunile ar trebui să fie.

2. Spanacul
Frunzele de spanac sunt pulverizate direct cu pesticide și se constată că au, în medie, aproape 2 ori reziduuri de pesticide în greutate decât orice altă cultură. O probă completă de 96,6% prezintă probe de reziduuri de cel puțin un pesticid, dar 13,6% prezintă cel puțin 10 tipuri!

Un deconcert de 71% din frunzele de spanac eșantionat a găsit o formă a acestei substanțe chimice, numită permetrin. Spanacul este un verde cu frunze extrem de sănătos, dar trebuie să-l cumpărați organic pentru a evita consumul de carcinogen dovedit împreună cu acesta.

3. Nectarine

Nectarinele dulci și suculente au o piele foarte moale, care nu oferă rezistență mare la pesticidele chimice care doresc să pătrundă în fructe.

De fapt, unele pesticide folosite pe nectarine sunt proiectate special pentru a face exact ceea ce trebuie făcut pentru a evita dăunătorii care doresc să se îngroape în fructele dulci.

4. Lapte
În mod tradițional, vacile de crescătorie sunt hrănite cu o dietă plină de cereale care conțin reziduuri de pesticide, dar nu toate acestea. Pentru a menține efectivele sănătoase, animalele primesc antibiotice tot timpul, chiar și atunci când nu sunt bolnavi. Și unii fermieri se bazează pe hormoni de creștere pentru a-și crește carnea. Toți acești aditivi alimentari pot intra în laptele de vaci de sex feminin.

Nu ar trebui să fie surprinzător, deoarece mamele umane înțeleg că pesticidele și alte substanțe chimice provocate de om își trec laptele matern.

Este puțin ironic faptul că sursa originală de pesticide, antibiotice și hormoni de creștere în laptele uman ar putea fi laptele unui alt animal. În acest moment, în laptele neecologic au fost găsite patru pesticide diferite.

5. Carne grasă
Am menționat că pesticidele și alte substanțe dăunătoare rămân în corpurile animalelor care le-au hrănit. Pentru a obține mai multe informații despre acestea, aceste substanțe chimice tind să fie găsite în grăsimea animală, mai degrabă decât în ​​țesutul muscular. (Același lucru este valabil și pentru oameni.)

Aproximativ zeci de pesticide au fost identificate în grăsimea de vită, iar modelul este consistent în alte tipuri de carne, cu grăsime de porc și coapse de pui care prezintă reziduuri de pesticide care nu apar în tranșele mai slabe.

6. Cartofi

Cartofii și produsele din cartofi sunt unele dintre cele mai populare alimente din S.U.A. Din păcate, peste 30 de tipuri diferite de pesticide au fost găsite în cartofi, chiar dacă partea pe care o consumăm trăiește sub pământ.

Dar, de fapt, cartofii și alte legume rădăcinate consumă o mulțime de lucruri care filtrează prin murdărie prin apă. În teste, USDA a constatat că 81% din cartofi conțin pesticide chiar și după ce au fost spălate și curățate.

7. Cafea

Cafeaua este, de asemenea, o recoltă cu un record redus al drepturilor omului și animalelor. Pentru a evita pesticidele, căutați eticheta USDA Organic. Fair Trade Certified înseamnă că fermierii care au crescut și au recoltat cafeaua sunt plătiți în mod echitabil și au experiență în condiții rezonabile de muncă.