Revista Sănătate

Produsele alimentare ecologice pot fi costisitoare și cu siguranță sunt la modă. Dar există pericole asociate cu consumul de alimente neecologice (convenționale)? Absolut !

Iată cinci motive pe care ar trebui să le alegeți în mod organic. Anti-vaxxers ar putea dori doar să-și reconsidere poziția când după ce ați citit acest lucru. Numărul unu este șocant pe mai multe niveluri, de la medic la politică. Numerele trei și patru erau doar deprimante (și au explicat foarte mult!).

1.Pesticidele provoacă autismul

Pesticidele sunt legate de aspectele legate de dezvoltarea cognitivă. Un pesticid utilizat pe scară largă, clorpirifos, este utilizat în culturile americane convenționale. Reziduurile se găsesc pe porumb, nectarine, piersici, castraveți, migdale, portocale, banane și mere. Expunerea la clorpirifos este legată de autism și de ADHD.

Este atât de periculos faptul că a fost interzisă folosirea în gospodărie în 2000 și de la utilizarea agricolă în 2016. În 2017, administrația Trump a inversat interdicția. În ciuda instanțelor federale care aplică interdicția în 2018, va fi utilizată până cel puțin 2023.

2. Alimente convenționale cauzate de cancer
Persoanele care mănâncă alimente ecologice au o reducere semnificativă a riscului de limfom non-Hodgkin. De ce? Poate pentru că oamenii care mănâncă alimente ecologice au o dietă sănătoasă. Sau posibil, deoarece alimentele produse în mod obișnuit utilizează antibiotice și hormoni de creștere în carne și sunt adesea plini de aditivi cunoscuți a fi cancerigeni.

3. Alimentele convenționale te fac grasă

Persoanele care mănâncă alimente ecologice au o creștere a IMC mai mică în timp în comparație cu persoanele care nu mănâncă alimente ecologice.

Aceste rezultate sunt posibil deoarece persoanele care mănâncă organice consumă în general o dietă mai sănătoasă. Sau posibil datorită tuturor pesticidelor, metalelor grele, grăsimilor trans, hormonilor de creștere și altor aditivi din alimentele convenționale.

Schimbarea dietei dvs. de la cea convențională la cea organică vă poate ajuta să scăpați în greutate. Din nou, exact ce nu sunt clare, dar efectul este!

4. Mâncarea convențională te face bolnavă
Când au fost întrebați 62.000 de persoane despre sănătatea și dieta lor, persoanele care au consumat mai multe alimente ecologice au avut o incidență mai scăzută a tensiunii arteriale, a diabetului de tip 2, a colesterolului ridicat și a bolilor cardiovasculare.

Alimentele convenționale conțin grasimi trans care sunt legate de toate aceste condiții. În ciuda interzicerii grăsimilor trans începând cu anul 2018, consultați ofertele din magazinul de produse alimentare – veți găsi trans-grăsimi care se ascund peste tot. Produsele alimentare organice au grasimi naturale trans, dar acestea sunt mult mai puțin periculoase decât soiul convențional.

5. Mâncare convențională = probleme de sănătate

Producătorii convenționali de alimente susțin că, deși și produsele ecologice folosesc pesticide, pesticidele nu reprezintă o problemă. În schimb, cercetătorii au descoperit că trecerea copiilor de la un produs cultivat în mod convențional la produsele cultivate ecologic timp de 5 zile a determinat scăderea semnificativă a nivelului de organofosfat în corpul lor.

Un studiu a analizat mamele care au consumat exclusiv alimente ecologice, inclusiv lactate, în timpul sarcinii și alăptării. La vârsta de două ani, sugarii au avut o reducere a riscului de 36% pentru eczema infantilă. Deoarece eczemă este o sensibilitate la iritante, poate că au eliminat iritarea constantă prin încărcarea pesticidelor cu alimente convenționale.

Dacă puteți alege organic, poate doriți să. Dacă nu puteți, încercați să alegeți produsele prin alegerea Doză murdară în mod organic și reducerea consumului de carne. Mai presus de toate, evitați alimentele procesate. Chiar și schimbările mici vă vor ajuta să deveniți mai sănătoși și să vă simțiți mai bine.