Revista Sănătate

11 moduri de a elimina puncte întunecate de pe piele

O listă de remedii simple pe care le puteți încerca să scăpați de acele patch-uri întunecate și să vă aduceți înapoi tonul pielii.
Unde provin petele de pe pielea ta intunecata?

Punctele întunecate pot apărea brusc pe pielea noastră, dar prezența lor are întotdeauna un motiv. Oamenii de stiinta subliniaza faptul ca exista mai multi factori principali care pot declansa aceasta stare a pielii. Acestea includ expunerea la soare, inflamația, modificările hormonale, administrarea medicamentelor chimice, unele probleme de sănătate (de exemplu, boli hepatice) și îmbătrânirea. Dacă găsiți petele întunecate pe piele, nu vă faceți panică. Aceste plasturi întunecate pot fi cauzate de inflamațiile recente ale pielii sau de fotosensibilitatea ta – cu alte cuvinte, se pot dovedi a fi pistrui obișnuiți.
Utilizați remedii naturale

Unul dintre remediile naturale care ajută la albirea petelor negre și petelor pe piele sunt cartofii. Puteți aplica suc de cartofi sau felii subțiri de cartof proaspăt pe zonele afectate ale pielii și lăsați-o să stea pentru câteva minute, apoi clătiți-vă pielea cu apă. Cei care au încercat acest remediu au observat schimbări pozitive după 7-8 zile de la depunerea cerealelor de cartofi.
Proprietățile anti-îmbătrânire și de înfrumusețare ale Aloe Vera îl fac un remediu uimitor pentru piele. Tăiați o frunză de Aloe Vera pe jumătate și frecați-o pe piele. Lăsați pielea să se usuce și clătiți cu apă. Repetați acest tratament zilnic până când eliminați patch-urile întunecate.

 • Coaja de portocale conține vitamina C în cantități mari, ceea ce îl face un remediu perfect pentru tot felul de afecțiuni ale pielii. Faceți o mască faciale DIY amestecând 1 lingură de pulbere de coajă de portocală cu 3 linguri de lapte. Aplicați masca, lăsați-o să vă hrănească pielea timp de 10-15 minute, apoi clătiți cu apă.                                                                            
 • Lemon este un alt produs natural care are proprietăți puternice de albire. Aplicați suc de lămâie proaspătă pe zona afectată cu un tampon de bumbac. Lăsați sucul să se usuce și apoi clătiți cu apă. Aplicați acest remediu zilnic timp de cel puțin 2 săptămâni.
  De asemenea, puteți amesteca sucul de lămâie cu miere pentru o mască de masaj faciale care vă va ajuta să vă luminați, să vă hrăniți, să exfoliați și chiar și tonul pielii.
 • Uleiul de cocos este un alt remediu natural care poate face minuni pentru piele care este afectată de plasturi întunecați datorită proprietăților sale hrănitoare, anti-bacteriene și hidratante. Aplicați ulei de nucă de cocos pe zonele afectate și lăsați pielea să o absoarbă. Asigurați-vă că utilizați ulei presat la rece deoarece conține mai multe vitamine.                                                                                                                                                                      
 • Se amestecă o parte egală cu apă și oțet de cidru de mere pentru a obține tonerul tău de piele de bricolaj. Aplicați acest amestec pe zona afectată, lăsați-l să se usuce și clătiți cu apă. Aplicați toner ACV zilnic până când petele de pe pielea voastră se estompează.
  Ananasul este bogat in acizi naturali care sunt eficienti pentru albirea pielii. Aplicați sucul de ananas pe zonele afectate de patch-uri întunecate cu un tampon de bumbac și clătiți după 5 minute. Puteți, de asemenea, frecați pielea cu felii subțiri de ananas proaspăt.
 • Încercați o mască facială de ovăz și iaurt pentru albirea pielii. Se amestecă 1 lingură de ovăz cu 2 linguri de iaurt natural fără aditivi și se aplică acest amestec pe față. Lăsați-o să stea 20 de minute și clătiți cu apă.
  Modificați-vă obiceiurile
 • Expunerea la soare este unul dintre factorii care cauzează patch-uri întunecate pe piele. Cheltuielile petrecute de mult timp în soare declanșează producția de melanină, care este protecția noastră naturală împotriva radiațiilor solare dăunătoare. Petreceți mai puțin timp în aer liber când soarele este cel mai activ și utilizați protecția solară regulat.
  Există anumite tipuri de substanțe chimice în medicamente care pot provoca pete întunecate chiar și atunci când nu suntem expuși la soare. Dacă pielea dumneavoastră este predispusă la patch-uri întunecate, asigurați-vă că reduceți medicamentele care conțin aceste substanțe chimice.
 • Fiți conștienți de riscuri
 • Remediile pe care tocmai le-am discutat s-au dovedit a fi utile pentru mulți oameni. Dacă niciuna dintre ele nu vă pare utilă sau dacă observați că starea pielii se agravează, ar trebui să luați în considerare vizitarea medicului de familie. Așa cum am spus la începutul articolului, există multe motive diferite care cauzează această problemă a pielii și odată ce știi exact ce face petele întunecate să apară pe pielea ta, știi cum să le lupți mai eficient.