Revista Sănătate

Amestecul de ghimbir care te va scăpa de durerile articulare

Atât mierea cât și lămâile pot reduce inflamațiile. Dacă le combinăm cu puțin ghimbir, ele te pot ajuta să scapi de durerile articulare.

Durerile articulare sunt o afecțiune tot mai des întâlnită, iar ghimbirul este unul dintre remediile naturiste pentru a le trata.

În zilele noastre, multe persoane suferă de dureri articulare și, din păcate, deseori aceștia nu știu ce altceva să facă decât să-și suporte durerea până când trece sau se ameliorează de la sine.

Însă, nu trebuie să ne resemnăm fără a lupta: există anumite remedii ce ne pot ajuta să scăpăm de durere imediat. Mai jos îți prezentăm cum poți folosi ghimbirul pentru a trata durerile articulare. Citește în continuare și nu vrei regreta!

Ce știm despre durerile articulare?

Oare există vreun leac pentru durerile articulare? Din păcate, cercetătorii nu au reușit să descopere încă nicio modalitate de a vindeca durerile articulare. Există mai multe tratamente ce pot îmbunarăți calitatea vieții celor care suferă de această problemă.

Artrita, artroza sau reumatismul sunt doar câteva afecțiuni ce ne obligă să luăm medicamente antiinflamatoare sau relaxanți. Aceste medicamente ar putea avea efecte secundare negative pe termen lung pentru sănătatea noastră, în mod special în ceea ce privește rinichii și ficatul.

După cum bine știi deja, articulațiile conectează oasele și fac posibile mișcarea și flexibilitatea acestora. Articulațiile sunt acoperite de cartilaj, un fel de țesut ce poate fi reconstruit numai dacă urmăm o dietă corespunzătoare.

Motivele pentru care unii dintre noi au dureri articulare sunt numeroase: moștenirea genetică, uzura, un nivel scăzut de colagen, o scădere a rezistenței articulare, infecții, leziuni etc.

Dacă începi să resimți dureri articulare, te sfătuim să-ți consulți medicul imediat. Însă, nu strică să încerci și aceste remedii, ce sunt o alternativă foarte bună pentru medicamentele tradiționale.

Ghimbirul este o plantă cu proprietăți medicinale incredibile. Acesta este folosit de secole întregi și este în mod special cunoscut pentru beneficiile pe care ni le oferă în ceea ce privește digestia. Totodată, ghimbirul reduce durerile articulare și inflamațiile provocate de artrită.

Dar de ce este ghimbirul atât de bun? Secretul constă într-un element numit gingerol, ce a devenit un ingredient foarte comun în tratamentele pentru ameliorarea durerilor de orice fel. Mai multe studii arată că gingerolul este în mod special eficient în tratarea durerilor provocate de artrită.

De pildă, în 2007 cercetătorii de la Universitatea din Arizona au descoperit că ghimbirul conține un agent antiinflamator foarte puternic. Acest studiu a arătat că, cu cât organismele noastre conțin mai mult gingerol, cu atât inflamațiile ni se vor reduce.

În plus, prestigioasa Universitate John Hopkins a demonstrat că ghimbirul are componente ce pot suprima producția de substanțe chimice inflamatoare. Astfel, nici nu vei avea nevoie de medicamente tradiționale. Ghimbirul chiar este minunat!

Cum pot folosi ghimbirul pentru a-mi ameliora durerile articulare?

Ingrediente:

O lingură de ghimbir proaspăt tocat
Un pahar de apă
Două linguri de miere
Puțină scorțișoară

Indicații:

Într-un articol trecut ți-am vorbit despre minunatele beneficii pe care ți le oferă mierea și scorțișoara dacă suferi de dureri articulare. Combină ingredientele cu ghimbir și vei obține o soluție antiinflamatoare foarte puternică, pe care o poți bea în fiecare dimineață.

Pur și simplu prepară-ți un ceai de ghimbir și adaugă niște miere și scorțișoară. Dacă vrei, în loc de praf poți folosi un băț de scorțișoară. Acestea îți va oferi mai multe beneficii. Ghimbirul din această soluție va ameliora toată durerea pe care o simți.

Te sfătuim să bei acest ceai de cel puțin două ori atunci când te chinuie durerile articulare, în mod special pentru că aceasta este un substitut pentru medicamentele tradiționale. Deci, începe-ți dimineața cu o ceașcă de ceai de ghimbir cu miere și scorțișoară. Ce ai de pierdut?