Revista Sănătate

Cât de mult zahăr există în coca?

Cei mai mulți dintre noi sunt probabil ispitiți de o coș de Coca-Cola din când în când, deși știm cu toții că nu este chiar bine pentru trupurile noastre. Dar știi cât de mult zahăr există de fapt înăuntru? Sugestie: este suficient să vă dați diabet.

Un studiu recent realizat de Liverpool a relevat că există aproximativ 54 de grame de zahăr într-o sticlă de cocs de 500 ml sau altfel, este un cub de zahăr de 13,5 kg. Cu numere de genul asta, nu e de mirare ca chestiile fizice sunt rau pentru noi, iar cercetatorii de la Universitatea din Cambridge au confirmat ca Coca-Cola si alte bauturi de zahar cresc semnificativ riscul de a dezvolta diabet de tip 2. De fapt, studiul a constatat că tăierea unei singure băuturi zaharoase în fiecare zi poate reduce riscul de apariție a bolii cu 25%.

Cu aproximativ 3 milioane de persoane care suferă de diabet zaharat de tip 2 numai în Marea Britanie, cu această cifră estimată la 5 milioane până în 2025, este sigur că este o problemă care necesită atenție.

Un purtator de cuvant al Coca Cola Marea Britanie a declarat intr-o declaratie catre Mirror Online: „Fiecare dintre bauturile noastre are o alternativa fara zahar, iar din 2005 am reformulat 27 de bauturi pentru a reduce continutul lor de zahar”.

„Pe partea frontală a sticlelor și cutiilor noastre afișăm în mod clar conținutul de zahăr și suntem una dintre câțiva producători de alimente și băuturi care au adoptat schema de etichetare colorată voluntară a guvernului, pentru a face chiar mai ușor pentru oameni să facă alegeri în cunoștință de cauză.

„Acțiunile noastre ajută la diferențierea – cele mai recente date arată că zahărul luat de la băuturi răcoritoare a scăzut cu 13,6% în ultimii patru ani”.