Revista Sănătate

Cele 5 cele mai mortale obiceiuri de evitat pe măsură ce deveniți mai în vârstă

Chiar și atunci când acestea sunt cu adevărat dăunătoare sănătății dvs., anumite activități pot fi dificil de renunțat. Indiferent dacă fumează, se hrănește în mod regulat cu băuturi dulci sau cu băuturi alcoolice, există o serie de practici pe care experții le-au asociat cu o moarte timpurie.

Înainte de a sugera că aceste activități erau dăunătoare, cercetătorii au studiat grupuri mari de persoane pe perioade lungi de timp.

Într-unul din aceste studii, publicat săptămâna aceasta în Jurnalul Circulației American Heart Association, oamenii de știință au descoperit legături îngrijorătoare între consumul ridicat de sodă și moartea timpurie. Și într-o revizuire amplă a două studii publicate în același jurnal de anul trecut, cercetătorii au evidențiat cinci obiceiuri care păreau a fi legate de o durată de viață semnificativ mai scurtă.

Iată o privire generală asupra a ceea ce oamenii de știință au concluzionat că sunt cele mai nocive obiceiuri pentru sănătatea ta:

1. Consumul de băuturi zaharoase și consumul de alimente prelucrate

Soda de băut, sucul și alte băuturi puternic îndulcite par să aibă un impact greu asupra corpului nostru.

De fapt, un nou studiu cu durata de 34 de ani a mai mult de 118.000 de persoane a sugerat că cei mai mulți oameni cu zahăr au băut, cu atât mai probabil ar muri de probleme cum ar fi probleme cardiace. Cu toate acestea, ca și în cazul a numeroase studii de nutriție, aceasta implică doar observarea oamenilor în timp. Asta inseamna ca cercetarea nu a putut defini cu siguranta ca bauturile dulci sunt rau – ar putea sugera doar ca acestea ar putea fi.

Dacă sunteți îngrijorat de obiceiurile de băut și de alimentație, puteți face multe pentru a contracara problemele legate de băuturile zaharoase. În afară de simpla evitare a sucului și a sucului, un număr tot mai mare de cercetări sugerează că un plan de masă care se concentrează pe legume, proteine ​​și grăsimi sănătoase are beneficii cheie. Acestea includ scăderea în greutate, menținerea minții ascuțite și protejarea inimii și a creierului pe măsură ce îmbătrâniți.

Cele mai bune diete (și cele legate de cea mai lungă viață) au implicat consumul ridicat de legume, fructe cu coajă lemnoasă, cereale integrale, grăsimi sănătoase (cum ar fi cele din pește și ulei de măsline) și consum redus de băuturi zaharoase, dulciuri și pâine prelucrate, carne roșie și prelucrată și grăsimi trans și sare.

2. Fumatul

Fumatul ucide. Nici un alt obicei nu a fost atât de puternic legat de moarte.

In plus fata de cancer, fumatul provoaca boli de inima, accident vascular cerebral, boli pulmonare, diabet si boli pulmonare cronice obstructive, care include emfizem si bronsita cronica, in functie de Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC).

Fumatorii inhalează tutunul ars și gudronul împreună cu metale toxice, cum ar fi cadmiul și beriliul, precum și elemente cum ar fi nichelul și cromul – toate acestea se acumulează în mod natural în frunzele plantei de tutun.

Deci, nu este o surpriză faptul că studiile constată că abținerea de la fumat pentru viață este legată de viață mai lungă. Dacă ați fumat deja, cercetarea are încă veste bună: atât renunțarea, cât și reducerea au fost, de asemenea, legate de rezultate pozitive legate de speranța de viață.

„Fumatul este un factor de risc puternic independent de cancer, diabet, boli cardiovasculare și mortalitate”, au scris cercetători într-un studiu. Și renunțarea la fumat a fost asociată cu o reducere a acestor riscuri în exces. ”

3. Ședința pentru perioade lungi de timp

În general, starea sedentară pentru perioade lungi de timp pare a fi îngrozitoare pentru sănătatea ta.

Dar trezirea din când în când pentru a face exerciții fizice cardio este o modalitate naturală de a vă ridica starea de spirit, de a vă îmbunătăți memoria și de a vă proteja creierul împotriva declinului cognitiv legat de vârstă. Cu alte cuvinte, este cel mai apropiat lucru pentru un medicament miraculos pe care îl avem.

O multitudine de cercetări recente sugerează că cardio – orice tip de exercițiu care vă ridică ritmul cardiac și vă face să vă mișcați și transpirați pentru o perioadă susținută de timp – are un efect semnificativ și benefic asupra creierului.

„Exercitiul aerobic este cheia pentru capul tau, la fel ca inima ta”, se arata intr-un articol recent publicat pe blogul Mind and Mood de la Harvard Medical School.

Majoritatea cercetărilor sugerează că cel mai bun tip de exercițiu aerobic pentru mintea dvs. este tot ce puteți face în mod consecvent timp de 30 până la 45 de minute.

4. Fiind supraponderali sau subponderali

Persoanele care cântăresc peste sau sub media par să se confrunte cu un risc ușor mai mare de deces dintr-o serie de cauze, potrivit unui mare studiu recent care a evaluat greutatea oamenilor folosind o măsură numită indicele de masă corporală (IMC).

Cercetătorii preferă utilizarea IMC pentru evaluări rapide ale grupurilor mari de persoane. În general, un IMC cuprins între 18,5 și 24,9 este considerat ca fiind „intervalul sănătos” pentru adulții peste 20 de ani, potrivit CDC.

Și oamenii care au căzut în acea gamă de IMC au avut tendința de a supraviețui colegilor lor care au căzut în afara ei, a aflat studiul. Cu alte cuvinte, persoanele care aveau BMI care erau fie deasupra sau sub „gama sănătoasă” au trăit vieți mai scurte decât persoanele cu IMC care au căzut în această gamă.

Acestea fiind spuse, IMC este departe de a fi un mijloc perfect de măsurare a sănătății dumneavoastră generale.

Măsura din anii 1830 nu ia în considerare un număr de factori esențiali în sănătate, incluzând grăsimea corporală globală, sexul, compoziția musculară sau cantitatea de grăsime pe care o transportați în jurul valorii de mijloc.

Această măsură, cunoscută și sub denumirea de grăsime abdominală, apare ca o alternativă cheie la IMC datorită legăturilor sale puternice cu sănătatea inimii și diabetul zaharat.

5. Consumați foarte mult

A fost greu să identificăm relația exactă dintre consumul de alcool și sănătatea generală. Un pic de alcool (cum ar fi una sau două băuturi pe zi) pare să fie OK. Mai mult decât atât, însă, beneficiile par să dispară.

Cele mai periculoase tipuri de băut sunt consumul de alcool și consumul de alcool.

Definit de CDC ca opt băuturi sau mai mult pe săptămână pentru femei și 15 băuturi sau mai mult pe săptămână pentru bărbați, consumul de alcool a fost legat de o serie de rezultate negative, inclusiv o speranță de viață globală mai scurtă.

Binge potabilă, sau dacă ai patru băuturi dacă ești o femeie și cinci băuturi dacă ești bărbat în două ore, poate fi la fel de gravă sau chiar mai dăunătoare, sugerează studiile.

Alte probleme legate de consumul de alcool greu și de alcoolul ereditar includ cancer, boli de inimă, boli respiratorii și leziuni.