Revista Sănătate

Faceți această greșeală de periere?

Igiena orală ar putea avea mai mult de-a face cu sănătatea ta decât crezi, cu studii recente care arată corelații directe între gura noastră și bolile de inimă, diabetul, sănătatea rinichilor și demența  făcând relația cu periuța ta mult mai importantă. Ca o poartă spre restul corpului, gura noastră poate găzdui o casă pentru radicalii urâți, precum și pentru bacterii bune și rele. Prin diferitele alimente, băuturi, produse și medicamente pe care le consumăm, bacteriile proaste se pot acumula pe dinți, făcând gingiile noastre predispuse la infecții. În timp, inflamația și substanțele chimice pot mânca la gingie și pot provoca probleme nu numai pentru gura noastră, ci și pentru restul corpului.

Perierea obiceiurilor pentru a părăsi

Iată câteva din greșelile obișnuite pe care oamenii le curăță atunci când își spală, dentară sau își spală dinții.

1. Țineți periuța de dinți prea lungă
Am fost toți vinovați de a vă favoriza o periuță de dinți care a fost purtată până la păr și, după cum ați bănuit probabil, părul rupt sau rupt nu vă va curăța corect gura, acumulând un pat de bacterii și particule de hrană. Asociația americană dentară vă recomandă să vă schimbați periuța de dinți la fiecare 3-4 luni sau după fiecare sezon – pentru a vă asigura că obțineți maximum de perie.

2. Nu se peria pentru prea mult timp
Acum că ți-ai luat o periuță de dinți nouă, asigurați-vă că vă periați dinții atât de mult timp! Ca o regulă de bază, nimic mai scurt decât două minute nu este suficient de bun, deoarece este important să vă asigurați că intrați în fiecare colț și craniu!

3. Periajul dinților dumneavoastră prea greu
Deși este important să se perie în mod regulat și bine – periajul dinților este, de fapt, mai mult un proces delicat. Atunci când se spală cu prea multă presiune, puteți face mai mult rău decât bine, deoarece poate elimina stratul subțire de gumă, lăsând dintele mai vulnerabil la decădere.

4. Când trebuie să ne periazăm
Ar trebui să ne spălăm dinții cel puțin de două ori pe zi, o dată dimineața și o dată pe timp de noapte. Cu toate acestea, este important să rețineți că curățarea dinților după ce ați făcut o masă ar putea face mai multe pagube decât curățarea. Anumite alimente cu un nivel ridicat de aciditate în ele pot înmuia smaltul din dinți. Periajul dinților după ce ați mâncat sau ați băut poate dăuna smaltului moale și vă poate distruge structura dinților. Dacă așteptați cel puțin o jumătate de oră între mâncare și periaj, saliva dvs. poate neutraliza nivelul pH-ului din gură – care va acționa ca un strat de armură și vă va ajuta să vă întăriți și să absorbiți mai mult calciu.

Cum să vă îngrijiți corespunzător dinții

Deși periajul și folosirea aței dentare reprezintă o parte importantă a regimului dvs. de sănătate orală, dieta, tehnica și tipul periuței de dinți pe care o utilizați pot, de asemenea, să vă atribuiți zâmbetului strălucitor albe.

Dietă
Nu ar trebui să ne surprindă faptul că o bună nutriție și obiceiuri alimentare joacă un rol esențial în sănătatea noastră orală. Ni sa spus de ani de zile că alimentele și băuturile zaharoase sunt kryptonita în cariile dentare, deoarece natura lor acidă este așezată pe vârful dinților care poartă smaltul. În timp ce acest lucru este adevărat, bacteriile producătoare de acid în gură, care se bucură de carbohidrați (din alimente dulci sau amidon din pâine) cauzează degradarea. Alimentele care se agață de dinții dau bacteriei ceva de savurat, dar alimentele care se spală repede sunt mai puțin susceptibile de a cauza decădere. Consumul de trei mese pe zi, mai degrabă decât o gustare constantă, este mai bine pentru dinți. Cu mai puține momente de masă, gura dvs. are șansa de a spăla particulele de hrană cu salivă, mai degrabă decât de reintroducerea constantă a alimentelor.