Revista Sănătate

Cum se foloseste uleiul de ricin pentru cresterea si ingrosarea parului, genelor si sprancenelor

Uleiul de ricin are multe efecte benefice asupra pielii și a părului. Conținutul bogat de vitamina E, proteine și minerale îi conferă un puternic efect antibacterian și antifungic.
Iată de ce uleiul de ricin acționează atât de eficient asupra părului și a sprâncenelor făcându-le mai groase.

Bogat în acizi grași Omega 9, uleiul de ricin conține substanțe esențiale care contribuie la hrănirea părului și a foliculului.
De asemenea, uleiul de ricin este bogat în acid ricinoleic, care are un puternic efect antibacterian și antifungic. El poate distruge ciuperca sau bacteriile care inhibă creșterea naturală a părului.

Datorită consistenței groase, uleiul de ricin previne căderea părului prin crearea unui strat pe păr.

Așa că folosiți ulei de ricin, dacă doriți ca părul dvs. să aibă un luciu natural. Tot ce trebuie să faceți este să aplicați un pic de ulei de ricin pe vârfurile de păr și astfel părul dvs. va arăta natural, mai mătăsos și perfect strălucitor.

Puneți aproximativ două picături pe mâini și frecați, apoi aplicați pe capetele părului. Aveți grijă să nu depășiți linia fină dintre aspectul strălucitor și cel de îngrășare.

Pentru regenerarea totală a părului trebuie doar să masați ușor scalpul cu ulei de ricin. Puteți dilua uleiul de ricin cu uleiuri cu o consistență mai ușoară, cum ar fi uleiul de nucă de cocos, uleiul de sâmburi de caise sau alt tip de ulei, care v-ar putea ajuta să întindeți mai bine uleiul pe suprafața scalpului.

Dacă doriți să vă îngroșați părul, folosiți ulei de ricin pur. De asemenea, puteți aplica uleiul pe gene pentru a contribui la îngroșarea și întărirea lor.

Uleiul de ricin reduce cicatricele și face buzele strălucitoare și netede
Uleiul de ricin este o soluție perfectă pentru cicatricile cheloide, care dispar mai greu, datorită capacității sale de a penetra adânc prin multiplele straturi ale pielii.

Datorită efectului său de înmuiere, el ajută la descompunerea țesutului cicatricei și netezirea ei. Anumite rezultate au arătat că uleiul de ricin are un efect de stimulare a celulelor albe din sânge.

De asemenea, unele studii au arătat că uleiul de ricin poate reduce inflamația în țesutul subcutanat.

Acesta este motivul pentru care uleiul de ricin are capacitatea de a vindeca rapid rănile și a reduce cicatricile.

Este, de asemenea, extraordinar pentru buzele uscate și deshidratate. Dacă aveți buzele uscate, uleiul vă ajută să le protejați datorită consistenței sale.