Revista Sănătate

Dieta de două zile sau ”Dieta de Sacrificiu” – Slăbești cât într-o lună

Dacă vrem să slăbim rapid putem apela cu încredere la dieta de două zile sau ”dieta de sacrificiu” așa cum mai este numită.
În plus, pe lângă slăbit, vei scăpa și de amenințaraea efectului de yo-yo pe care îl au tradiționalele diete care se țin pe o perioadă mai lungă. Înainte de a te apuca efectiv de un program de slăbit sau de vreo altă dietă inovatoare, nu uita că moderaţia trebuie să existe în tot.

Cu dieta de două zile sau dieta de sacrificiu poți slăbi cât într-o lună: patru kilograme.
Inventată şi perfectată de Michelle Harvie, cercetător dietetician, şi Tony Howell, profesor la Universitatea din Manchester, dieta de două zile are în mod deliberat un conţinut scăzut de glucide.

Dieta de două zile și… două zile de sacrificiu
În primul rând, trebuie să reduci aportul de zahăr şi sare. Pentru a nu resimţi puternic lipsa acestora, încearcă să reduci cantităţile treptat, ca să îţi poţi obişnui papilele gustative cu noul gust al mâncării.

Trebuie să renunţi la substanţele concentrate (pentru supe) sau nu folosi mai mult de două grame pentru o porţie. Cât despre ton, fasole sau alte boabe conservate, alege-le pe cele care au fost conservate în apa, şi nu în saramură, tocmai pentru a evita un aport ridicat de sare.

DIETA DE DOUĂ ZILE. MIC DEJUN
Pentru micul dejun, alege dintre:

Iaurt;
Ouă în apă cu mirodenii;
Rulouri de somon afumat şi spanac cu brânză;
Smoothie de pepene galben şi seminţe de in;

DIETA DE DOUĂ ZILE. PRÂNZ
Prânzul poate varia foarte mult, de la carne roşie la pui pe grătar, peşte, salate sau supe. Alege dintre:

Supa de pui;
Cod la grătar cu spanac şi sparanghel servit cu
ridichi proaspete;
Friptura de ton proaspat;
Salată de pui;
Ficăţei de pui cu usturoi şi cimbru;
Miel la grătar pe strat de vinete şi roşii uscate.

DIETA DE DOUĂ ZILE. CINA
Cina este şi ea o masă importantă peste care nu trebuie să sari, mai ales dacă ai ales să urmezi această dietă. Ce poţi mânca la cina?

Salata de peşte;
Salata de somon afumat cu avocado;
Pui copt la tava;
Tocana de fasole;

ZILELE FĂRĂ RESTRICŢII
Pe lângă cele două ”zile de sacrificiu„, există alte” cinci zile de libertate” sau fără restricţii, în care te poţi bucura de o mâncare ceva mai consistenţă şi chiar de anumite deserturi, dar asta nu înseamnă că trebuie sa uiţi de moderaţie.

Poți să mai strecori în câte o zi un desert preferat, dar dieta recomandă ca în cele cinci zile fără restricţii să prepari în mod special reţete mediteraneene bazate pe multe legume, salate şi peşte.