Revista Sănătate

Având picioarele și picioarele umflate este cel mai rău! Te simți pufos și e greu să te simți confortabil în pielea ta. Dacă sunteți îngrijorat de sănătatea dumneavoastră, este firesc, întotdeauna, să vă întâlniți cu un medic specialist instruit pentru a trata cauza !

Aici avem doar câteva sfaturi care ar putea atenua simptomele dvs. rapid și fără efort; așa că nu trebuie să vă faceți griji din nou de picioarele înfundate!

Edemul este umflarea cauzată de excesul de lichid prins în țesuturile corpului. Se eliberează, de obicei, singură. Cu toate acestea, poate fi cronică pentru unii oameni. Dar, cu sfaturile noastre, puteți să vă oferiți corpului o mână de ajutor și să vă întoarceți mai repede decât puteți spune „șosete noi”.

NOTĂ: Dacă observați orice înroșire, vezicule sau umflături la nivelul picioarelor care sunt persistente sau se înrăutățesc, va trebui să vă consultați imediat medicul.

Aflați cauza inflamației.

Nu puteți rezolva problema dacă nu știți ce o cauzează. Există multe cauze posibile, cum ar fi: sarcinii, dieta proastă, PMS, și chiar probleme cardiace sau renale.

O cauză este lipsa de exerciții fizice sau starea îndelungată pentru prea mult timp. Soluția este destul de evidentă – dacă sunteți în stare, ridicați-vă și mutați un pic mai mult!

Dacă lucrați la un birou, asigurați-vă că vă ridicați cel puțin o dată la zece minute, aflați câteva întinderi și începeți un obicei sănătos, cum ar fi yoga sau mergeți la plimbare după sau înainte de muncă.

Ridicați picioarele
Ridicarea picioarelor poate ajuta. Adesea, problema se reduce doar la o lipsă de flux sanguin.

Când vă ridicați picioarele, încercați să le păstrați deasupra inimii pentru a ajuta fluxul de sânge, timp de aproximativ 20 de minute la un moment dat. Așa că puneți-vă picioarele și relaxați-vă!

Încercați să evitați să stați pe perioade lungi. De asemenea, puteți încerca să cumpărați ciorapi de compresie la farmacia locală.

Bea mai multă apă
Odd cum suna, bea mai mult poate ajuta la scăderea umflături. Când corpul este deshidratat, acesta se află pe apa pe care o are. Desigur, acest lucru face ca retenția apei să fie mai gravă. Deci, consumul mai mult va ajuta la reducerea acestuia.

Încercați magneziu
O simplă schimbare în dieta dvs. poate fi tot ceea ce este necesar – adăugați alimente bogate în magneziu în dieta dvs. (cum ar fi broccoli, spanac, avocado, ciocolată neagră și migdale) sau încercați un supliment.

Încearcă potasiul
Pentru unii oameni, poate fi, de asemenea, o lipsă de potasiu care cauzează acest simptom. Încercați să consumați câteva alimente bogate în potasiu pe parcursul zilei și să verificați rezultatele (alimente precum banane, cartofi dulci, fistic, somon sau pui).

Bea ceai din plante
Anumite ceaiuri din plante au proprietăți diuretice și pot fi utile pentru ameliorarea simptomelor de edem. Acestea includ ceaiuri cum ar fi patrunjel, papadie sau uva ursi. Adesea, femeile pot prezenta picioare umflate în timpul PMS. Pentru a remedia acest lucru, încercați ceai de pătrunjel! Pur și simplu cumpărați câteva frunze proaspete de pătrunjel de pe piața locală și tăiați aproximativ un sfert de ceașcă în bucăți fine.

Adăugați frunzele la un ceainic sau alt tip de infuzor și preparați timp de aproximativ 5 minute. Adăugați miere la gust, și acolo aveți, remediați-vă magice pentru a reduce umflarea picioarelor.

Ceaiul de pătrunjel este bine pentru PMS, dar nu este recomandat în timpul sarcinii, deoarece poate crește riscul de avort spontan. Înainte de a adăuga ceaiuri din plante la dieta dvs., asigurați-vă că vă consultați cu medicul dumneavoastră.

Modificați-vă dieta
O dietă săracă poate duce cu ușurință la umflături, precum și o serie de alte probleme. Cea mai proastă parte a consumului de alimentație proastă este că nivelul de energie poate scădea, ceea ce înseamnă că vă faceți mai puțin de făcut și nu vă simțiți mai puțin ca făcând toate lucrurile distractive pe care viața le poate oferi.

Pentru a vă schimba dieta, trebuie să aibă loc o schimbare internă, în care decideți că ați avut destule lucruri pe care le consumați în prezent și sunteți gata să faceți această schimbare.

Dacă v-ați spus povestea că „este doar cine sunt” când mănânc prost, atunci va fi foarte dificil să schimbați acest obicei. Fii deschis față de ideea că poate, de fapt, adânc în jos, să fie un aliment sănătos doar așteaptă să iasă afară!

Păstrați-o simplu și nu stresați prea mult. Dieta este ușor de știut cum să vă schimbați – când mergeți la cumpărături, evitați hrana prelucrată și este de culoare maro sau bej și mergeți la cele mai naturale alimente care au crescut de la sol și sunt de obicei mult mai colorate și mai vibrante . Cu cât sunt mai gustoase, proaspete și mai colorate, cu atât mai sănătoase mâncați (ca principiu general).

Masaj
Un mic masaj al picioarelor poate fi, de asemenea, o modalitate excelentă de a vă face circulația în mișcare și este o modalitate minunată de a vă încheia ziua. Încercați un video de auto-masaj pe YouTube pentru idei. Utilizați ulei de aromoterapie și lumânări pentru o adevărată relaxare.

Când poate fi serioasă
Dacă vă treziți și umflarea este mai rău, poate că este timpul să vedeți un doctor. Umflarea dvs. poate fi legată de probleme renale sau hepatice. Alte simptome includ umflarea feței și a mâinilor, precum și a picioarelor.

Dacă vă simțiți puțin respirabil, acest lucru se poate datora faptului că inima dumneavoastră consideră că este o provocare pentru a circula corect sângele. Acest lucru este, de asemenea, un motiv de îngrijorare și de timp pentru a cere sfatul unui medic.

Majoritatea cazurilor de edem sunt ușoare, iar simptomele pot fi tratate în siguranță la domiciliu. Toată lumea este diferită și găsirea unui echilibru adecvat pentru dvs. poate dura puțin timp.

Firește, este mai bine să verificați orice preocupări medicale, indiferent cât de mici  doar pentru a fi pe partea sigură. Sperăm că aceste sfaturi vă vor ajuta să vă recuperați repede și vă veți lăsa să vă simțiți încă o dată lumina pe picioare.