Revista Sănătate

Ce alimente folosesc pentru a vindeca dominarea estrogenilor?

Creștere + Focalizare pe aceste alimente:
Mănâncă o mulțime de alimente întregi din familia Brassica și legume crucifere (excelentă în sprijinirea procesului de detoxifiere al ficatului). Creșteți fibrele, alimente bogate în probiotice și apă.

Scopul pentru 2,5 litri de apă filtrată pură zilnic pentru a ajuta la eliminarea toxinelor și a excesului de estrogen din organism. Apa este necesară pentru toate funcțiile corpului, incluzând mișcările sănătoase ale intestinului.

Întregul aliment înseamnă pur și simplu hrană în forma sa naturală (așa cum se întâmplă imediat după recoltare). O dieta bogata in carbohidrati si zaharuri prelucrate si rafinate poate creste estrogenul la niveluri nesanatoase. Creșteți alimentele întregi, cum ar fi legumele rădăcinoase, verdele cu frunze întunecate, șuncă, coarde, fructe de padure, quinoa, avocado, nuci și semințe. Creșteți aportul de broccoli, varză de Bruxelles, varză, verdeață de cedru, căpșuni, castraveți, struguri, hrean, mizuna și cilantro. (Notă: dacă este consumată în stare brută, această familie de legume poate inhiba funcția tiroidiană.)

Fibrele sunt esențiale pentru mișcările sănătoase ale intestinului, care este principala cale de ieșire a organismului pentru estrogen în exces. Regula generală este de cel puțin 35 de grame de fibre pe zi. Este ușor să ajungeți la acest lucru dacă consumați o dietă pe bază de alimente întregi. Fibrele bogate în fibre includ broccoli, pere, linte și semințe de in. Dacă aveți nevoie de mai multe fibre, încercați să aveți ouă și / sau tărâțe de ovăz de câteva ori pe săptămână sau coji de psyllium. Fibrele sunt o sursă naturală care se leagă de estrogenul excretat de ficat și îl aduce în tractul intestinal pentru eliminare în timp ce împiedică reabsorbția estrogenului. Încercați praful de psyllium (200 mg pe zi) și o cantitate mare de apă.

Probiotic bogate în alimente sunt esențiale pentru sănătatea digestivă, producția de energie, pielea sănătoasă și metabolismul hormonilor, dar vor crea, de asemenea, un mediu de bacterii mai bune în intestin. Acest lucru reduce riscul ca bacteriile rău să transforme estrogenul care ajunge în fluxul sanguin și promovează mișcările normale ale intestinului și eliminarea. Consumați alimente probiotice cum ar fi legumele cultivate care sunt fermentate (kimchi și varza), chef de nucă de cocos, oțet de cidru de mere, combucha naturală (căutați conținut scăzut de zahăr) și tempeh organic și miso.

Mananca o multime de grasimi sanatoase care sustin hormoni sanatosi cum ar fi avocado, nuci, ulei de masline, produse de nuca de cocos, nuci si seminte. Inul de semințe conține lignani care ajută la echilibrarea metabolismului hormonal și blochează efectele negative ale estrogenilor în exces.

Eliminați și reduceți aceste alimente:
Dieta americană standard, constând din zahăr, grâu, lactate și ingrediente artificiale, este un coșmar pentru corpul uman. Liniile directoare din cadrul DAU cauzează un dezastru din cauza zahărului din sânge și a hormonilor. Alimentele sunt prelucrate cu xenoestrogeni sub formă de substanțe chimice, hormoni și antibiotice – substanțe care contribuie la creșterea obezității prin adăugarea la depozitarea grăsimilor în celule și împovărarea ficatului, care încearcă să detoxifice excesul de estrogeni.

Limitarea produselor animale (carne, lactate) este deosebit de importantă – și aceasta este cea mai mare parte pentru a evita produsele animaliere convenționale. Alegeți doar hrăniți cu iarbă, cu rază liberă și ecologică, dar, de asemenea, aveți grijă de aportul total al acestor produse.

Utilizați numai soia organică și cu moderatie. Dacă alegeți să consumați soia, alegeți soia organică și fermentată, cum ar fi miso și tempeh ca fiind cel mai sănătos mod de a merge.

Limitați alcoolul și cafeina. Ficatul este forțat să muncească din greu pentru a elimina alcoolul din organism și astfel nu se poate concentra pe eliminarea estrogenului și a altor toxine în același timp. Estrogenul marcat pentru eliminare se acumulează apoi în grăsimea corporală și este recirculat în organism. Administrarea excesivă de cafeină evacuează glandele suprarenale și poate mai apoi scurge aceste glande care cresc nivelul de estrogen.

Fiți conștienți de băuturi. Înlocuiți băuturile reci cu apă, răcoritoare și infuzii din plante. Înlocuiți băuturile calde cu ceaiurile din plante (de exemplu, păpădia, brusturele și ceaiurile de ceapă de lapte), care susțin procesul de detoxifiere al ficatului. Comandați latte fără cofeină, cum ar fi latte turmeric, latte de dovleac, cacao fierbinte, etc. Cheia este de a folosi produse naturale, sănătoase și de a minimiza consumul de lactate.

În general, bucurați-vă cât mai mult de produse proaspete, organice, brute sau ușor gătite. Mananca carnea ecologica, cu raza libera, cu hrana grasa, pasarile de curte si produsele lactate in cantitati limitate. Evitați grâul comercial și, dacă trebuie să mâncați din când în când grâu, faceți-l organic (încercați sămănat / fermentate opțiuni cum ar fi sourdough).

Înlocuiți zahărul rafinat cu îndulcitori naturali cum ar fi datele, miere sau sirop de arțar, din nou în cantități mici.