Revista Sănătate

7 beneficii de bicarbonat de sodiu pentru păr, piele și corp

O drojdie de sifon, cunoscută și sub numele de bicarbonat de sodiu, este una dintre substanțele multi-scop. Se folosește pentru coacere, curățare și pentru a crea experimente științifice amuzante, cum ar fi vulcanii înfundați, determinând fiecare gospodărie să aibă cel puțin o cutie în casă în orice moment.

Soda de copt nu este doar pentru scopurile menționate mai sus. După cum se dovedește, poate fi bine pentru păr, piele și corp. Țineți minte, datorită compușilor alcalini, când este combinat cu apă, devine ușor acid și poate fi dăunător dacă este utilizat în exces. Dacă folosiți-o pe piele, încercați-o într-un loc pe piele pentru a vedea cum va reacționa pielea dumneavoastră.

Acum, beneficiile
1. Ajută la acnee și cosuri
Soda de copt ucide germenii și oprește umflarea – două componente cheie pentru combaterea acneei. Există puține cercetări în acest sens, dar luând în considerare faptul că acneea este o condiție cu uleiuri crescute care înfundă porii, alcalinul din sucul de copt poate usca aceste zone, ucigând bacteriile care rezultă.

Pur și simplu amestecați 1 linguriță de bicarbonat de sodiu cu apă caldă și puneți-l pe piele timp de 1-2 minute, apoi spălați cu apă rece. Realizați acest lucru timp de 2-3 zile, apoi continuați o dată pe săptămână până când acneea dispare. Dacă descoperiți că sucul de copt cauzează iritații ale pielii, puteți fi sensibil la utilizarea lui și ar trebui să vă opriți imediat să nu provoace alte daune.

2. Face dinți strălucitori
Multe paste de dinți conțin sifon de coacere ca ingredient, dar puteți adăuga o sifon de copt la pasta de dinți obișnuită pentru a crește puterea. Datorită texturii brute a bicarbonatului de sodiu, acesta poate descompune mai bine particulele de alimente și chiar reziduurile / petele galbene. Proprietățile sale alcaline / acide ajută, de asemenea, la combaterea plăcii, bacteriilor care cauzează afecțiunea dentară și boala gingiilor, potrivit cercetării.

Pur și simplu puneți bicarbonat de sodiu pe periuța de dinți cu pastă de dinți și perie timp de două minute. Faceți acest lucru o dată pe zi pentru câteva zile. Cu toate acestea, este important să nu se folosească prea mult sau să se facă prea des pentru că ar putea elimina smalțul de protecție.

3. Îndepărtează arsurile solare și blisterele pentru arsuri solare
Bicarbonatul din sifon a fost găsit pentru a ajuta la tratarea arsurilor solare prin calmarea pielii și chiar uscarea blisterelor.

Pentru a face acest lucru, există două metode. În primul rând, îl puteți folosi în baie. Pur și simplu umpleți cada cu apă rece și, pe măsură ce apa este în funcțiune, adăugați o ceașcă de bicarbonat de sodiu. Pe măsură ce vă relaxați în tupă, pielea dumneavoastră ar trebui să se simtă mai bine. A doua metodă este crearea unei paste cu ½ ceasca de sodă și suficientă apă rece pentru a crea o pastă subțire. Răspândiți-o pe piele și lăsați-o să stea timp de aproximativ 15 minute, apoi îndepărtați pasta uscată cu vârful degetelor.

4. Îmbunătățește tenul pielii
Milioane de oameni se confruntă cu tonuri inegale ale pielii cauzate de celulele moarte ale pielii și de țesuturile uscate. Sucul de coacere poate ajuta acest lucru prin curățarea celulelor moarte ale pielii și a țesuturilor, eliminând nivelul acidului.

Soda de copt este o substanță care vă poate exfolia pielea, acționând ca o scrubă blândă pentru a ajuta la îndepărtarea acestor celule și țesuturi ale pielii pentru o strălucire lină și sănătoasă.

O modalitate de a face acest lucru este prin amestecarea a 1-2 linguri de sos de copt cu apa de trandafir filtrata. Puneți o pastă pe față și timp de un minut. Îndepărtați cu degetele, apoi spălați cu apă caldă și uscați. Faceți acest lucru de 1-2 ori pe săptămână.

* Când faceți acest lucru, este important să utilizați hidratantul, deoarece sucul de copt vă va usca pielea.

5. Îndepărtează mirosurile corporale
Bicarbonatul are abilități  foarte bune pentru a neutraliza mirosurile corpului. Componentele de răcire a umidității funcționează, de asemenea, ca o îndepărtare a transpirației naturale. Există chiar și multe deodorante și antiperspirante disponibile pe piață cu bicarbonat de sodiu ca ingredient cheie.

Dacă doriți să creați propriul dvs., totuși, amestecați pur și simplu ⅛ linguriță bicarbonat de sodiu cu 1 lingură de apă pentru a evita umezeala și neutraliza mirosurile. Dacă doriți să vă asigurați că mirosul corpului dumneavoastră este bun, puteți adăuga uleiul esențial preferat în amestec. Apoi, luați o minge de bumbac și ștergeți zonele afectate și ieșiți la ușă cu încredere nouă.

6. Îndepărtează mătreața
Milioane de oameni din întreaga lume suferă de mătreață, în special în climă extrem de caldă și rece. O modalitate foarte bună de a scăpa de mătreață este prin utilizarea de bicarbonat de sodiu. Acest lucru se datorează texturii pietricele care poate elimina pielea pierduta / moarta si tesuturile.

Pentru a face acest lucru, frecați 1 lingură de bicarbonat de sodiu pe parul umed și curățați scalpul. Faceți asta timp de un minut, spălându-l. Faceți asta o dată pe săptămână.

Ajută la părul uleios / mirositor
Așa cum bicarbonatul de sodiu neutralizează uleiul și mirosurile pe piele, același lucru se poate face și pe păr. Parul uleios are tendința de a prinde resturile și mirosurile mai mult decât părul uscat, determinând-o să se murdărească și să se miroasă mai repede.

Pentru a ajuta la acest lucru, amestecați o bucată de bicarbonat de sodiu în trei părți apă și puneți-l pe părul umed timp de cinci minute înainte de clătire. Puteți chiar să vă adăugați uleiul esențial preferat în scopuri aromate. Faceți acest lucru o dată pe lună pentru o textura de păr mai echilibrată și mai echilibrată.