Revista Sănătate

Aceste branduri de ceai populare poseda periculos niveluri ridicate de pesticide!

Deseori văzută ca o alternativă sănătoasă la cafea pentru cei care încearcă să mănânce sănătos, dar încă mai au nevoie de cofeina lor fixă, un nou studiu arată că ceaiul poate să nu fie la fel de sigur ca atunci când am presupus. De fapt, un număr mare de mărci de ceai bine-cunoscute au testat peste limitele admise pentru pesticide.
Deoarece pesticidele sunt adesea folosite pentru a proteja frunzele de ceai în timpul etapei inițiale de producție, nu este deloc surprinzător faptul că există unele urme prezente. De fapt, regulamentele privind alimentele sunt concepute pentru a permite o prezență a pesticidelor, stabilind praguri menite să mențină consumatorii în siguranță de orice efecte adverse.
Substanțele chimice în cauză includ DDE (un metabolit al DDT), heptaclor epoxid, permetrin și acetamiprid. Aceste pesticide toxice sunt etichetate ca fiind cancerigene și s-au descoperit că întrerup funcția adecvată a sistemului endocrin, preocupările legate de sănătate care merită atenție!
În ciuda riscului incredibil, testele efectuate de CBC Marketplace au descoperit că jumătate din ceaiurile din care 8 din cele zece branduri de ceai pe care le-au testat conțineau mai mult de un produs chimic. De fapt, la fel de greu de crezut ca aceasta ar putea fi, o marcă conține resturile de 22 de pesticide diferite!
„Acest lucru este foarte îngrijorător din mai multe perspective”, a explicat avocatul mediului David Boyd. „Prezența atâtor pesticide pe un singur produs și atâtea produse care depășesc limitele maxime ale reziduurilor pentru pesticide sugerează că în țările noastre se întâlnesc practici agricole foarte sărace, ceea ce reprezintă un risc pentru mediul în care se cultivă aceste produse; care reprezintă un risc pentru lucrătorii agricoli care cultivă aceste culturi și, în cele din urmă, reprezintă un risc pentru canadienii care consumă aceste produse „.
Sigur, acest raport al Marketplace se concentrează asupra produselor și reglementărilor canadiene, dar nu dăruie încă un suspin de ușurare. Aceasta nu este o problemă exclusă vecinilor noștri din nord. Un studiu publicat în revista „Journal of Toxicology” din 2013 a arătat că peste 70% din ceaiuri conțin niveluri ridicate de condimente, în timp ce 20% au fost testate pozitiv pentru aluminiu și alte metale.
Cumpărați organice? Și asta nu te va proteja! Studiul a arătat: „Ceaiurile organice au avut un nivel semnificativ mai mare de contaminare cu plumb, dacă s-au lăsat să bea mai mult de 15 minute decât ceaiurile obișnuite. În caz contrar, nu a existat o diferență semnificativă în nivelurile de contaminanți dintre ceaiurile organice și regulat de pe ceaiurile de raft „.
Nu numai că ne vom preocupa de reziduurile de pesticide pe frunzele de ceai, dar și pungile în sine pot aduce o serie de probleme. Șervețele de ceai și pungile de ceai din plastic au riscul de a scurge substanțe chimice toxice în ceaiul dvs. din cauza căldurii extreme, similar cu preocupările care au apărut în legătură cu lăsarea unei sticle de plastic din apă într-o mașină fierbinte. Dacă credeți că o jucați în siguranță selectând hârtie de ceai din hârtie, cel mai adesea conține plastic pentru a sigila sacul de ceai în timpul procesului de fabricare.
Dacă căutați puțină îndrumare, testul CBC Marketplace a arătat că cea mai sigură ceai de consumat, singurul ceai testat pentru a nu conține nici un pesticid, a fost Orange Rose Pekoe. Ceaiul nu este numai mai sigur pentru dvs., dar produsele sale au câștigat sigiliul certificat Rainforest Alliance, confirmând că toate produsele sunt cultivate și recoltate în urma unor practici durabile.
Cele nouă ceaiuri care au eșuat la testarea pieței CBC au fost:
– Regele Cole: Orange Pekoe
– Lipton: ceai verde pur
– Lipton: Etichetă galbenă ceai negru
– Fără nume: ceai negru
– Semnal: Orange Pekoe
– Tetley: Ceai verde
– Twinings: Earl Grey
– Legendele unchiului Lee din China: Ceaiul verde
– Legendele unchiului Lee din China: Ceaiul de iasomie verde