Revista Sănătate

Care este motivul pentru care trebuie să puneți bijuteriile de aur într-un pahar de bere ?!

Puteți salva bijuterii decolorate de aur

Sigur, pare ciudat să-ți pui bijuteriile de aur într-un pahar de lejer, dar este pentru o cauză bună! Aveți niște bijuterii de aur situate în jurul valorii de care nu purtați, deoarece a schimbat culoarea de-a lungul anilor și se pare doar murdar? Este o rușine, pentru că puteți reînvia cu ușurință bijuterii de aur cu acest truc simplu.

Bijuterii și bere cu aspect dulce și decolorate sunt o combinație „de aur”.

Oxidare
Să începem la început. Bijuterii de argint reacționează la substanțele de mediu, cum ar fi aerul, apa și praful. Acest lucru face să pară plictisitor și întunecat. În special, oxigenul le face să pară mai întunecate, dar și apa provoacă coroziune. Noi numim acest proces oxidare. Aurul pur nu se poate oxida. Cu toate acestea, aurul pur este prea moale pentru a falsifica bijuteriile.

Bijuterii
Deoarece aurul pur este prea fragil de utilizat, bijuteriile de aur sunt de obicei făcute din cupru, nichel sau zinc înconjurate de placare cu aur. Aceste materiale se pot oxida, motiv pentru care bijuteriile de aur pot începe să caute un pic mai rău pentru uzură.

Soluția
Din fericire, soluția este destul de ușoară și majoritatea oamenilor o vor avea probabil deja în casele lor. Tot ce ai nevoie este un pahar de lager. Pur și simplu puneți bijuteriile de aur într-un pahar sau castron de bere și lăsați-o să stea pentru aproximativ zece minute. După ce au trecut zece minute, scoateți bijuteriile și o uscați cu un prosop de bucătărie curat sau o cârpă. Veți vedea că bijuteriile dvs. vor străluci ca niciodată înainte. Acesta va fi revenit la culoarea originală și va arăta din nou nou.