Durere de spate

Durerea de spate anunţă aproape întotdeauna o problemă de sănătate a rinichilor. Durerea poate fi cauzată de o infecţie a rinichilor, care se resimte în zona mijlocie a spatelui. În unele cazuri, această durere se poate extinde şi în partea inferioară a spatelui, dacă infecţia ajunge şi în vezică. Mergi la un control medical pentru a afla cauza reală.

Oboseală persistentă

Ai dormit suficient, ai băut cafea şi totuşi te simţi obosită? Înseamnă că există o problemă. Poate că rinichii sunt cei care te fac să te simţi aşa de obosită. Atunci când rinichii nu filtrează normal deşeurile din fluxul sangvin, vei ajunge să te simţi din ce în ce mai obosită, fără să-ţi explici cauza. Recomandat este să mergi la un control medical. Oboseala poate ascunde mai multe probleme de sănătate.

Ameţeală

Ameţeala poate fi provocată de lipsa micului dejun dimineaţa, dar ar putea fi, de asemenea, un semnal că rinichii nu funcţionează la capacitate maximă. Pacienţii cu insuficienţă renală dezvoltă adesea anemie din cauza lipsei de eritropoietină, un hormon produs în general de către rinichii sănătoşi, care declanşează producerea de globule roşii. Producţia mică de celule roşii provoacă apariţia anemiei, care are ca simptome ameţeala şi slăbiciunea, printre altele.

Creier înceţoşat

Dacă simţi că ai creierul înceţoşat, rinichii pot fi de vină. Potrivit cercatătorilor de la Universitatea Temple, Statele Unite ale Americii, scăderea funcţiei renale are o corelaţie puternică cu creierului înceţoşat, cauzat de lipsa oxigenului şi neîndeplinirea funcţiilor principale. Dacă problema persistă şi nu dă semne de îmbunătăţire, mergi la un control medical.

Mâini umflate

Când mâinile şi picioarele se umflă, înseamnă că există în corp o problemă. Poate că rinichii nu îşi îndeplinesc funcţia. Dacă rinichii nu elimină excesul de lichid din corp, acesta se manifestă adesea prin umflarea mâinilor şi/sau picioarelor. Recomandat este să mergi la un medic dacă nu există nicio îmbunătăţire.