Revista Sănătate

Puteți utiliza în continuare protecția solară de anul trecut? Acesta este răspunsul!

Ce faci deobicei? Cumpărați un nou produs de protecție solară sau utilizați o sticlă veche?

Protecție solară
Când cumpărați o sticlă de protecție solară, eticheta de obicei spune că produsul va dura aproximativ 12 luni după deschiderea sa. Producătorii de protecție solară susțin că SPF va fi înjumătățit după un an. Potrivit acestora, acest lucru se întâmplă deoarece produsul vine în permanență în contact cu radiațiile UV, oxigen și căldură în timpul verii. De aceea, loțiunea devine mai puțin eficientă în timp, spun ei.

Dermatologii
Cu toate acestea, Ann Lievens a crezut că acest lucru a fost probabil puțin exagerat. Ea a explicat HLN că ea crede că este un astfel de deșeuri încât atât de multe sticle deschise de protecție solară dispar în coș după un an. Lievens a vrut să știe adevărul despre asta și de aceea a testat dacă SPF-ul unei sticle de protecție solară de un an a fost redus sau nu.

Test
Ei au testat cinci proteze solide SPF 50+ de înaltă calitate pentru copii: Eucerin Kids Sun, Nivea Sun Kids, copii de la Garnier Ambre Solaire, copii de la Solait Kids și Kids Aptonia. „Un an mai târziu le-am testat din nou după imitarea condițiilor exacte ale primului test.” În decursul anului, loțiunile au fost supuse atât temperaturilor ridicate, cât și celor scăzute și au fost deseori deschise pe o perioadă de două săptămâni. Testul a aratat ca toate produsele au avut inca un SPF de 50+ si si-au pastrat protectia UVA „, explica Lievens. „Aceasta înseamnă că testul nostru arată că produsele de protecție solară pot fi folosite mai mult de un an.”

Verifica
Deci, nu trebuie să aruncați imediat sticla de protecție solară, dar este important să vă păstrați câteva lucruri în minte. De exemplu, ar trebui să depozitați flaconul în cauză într-un mod specific: „Nu lăsați flaconul deschis după utilizare și puneți-l la umbră”, recomandă Lievens. De asemenea, îi îndeamnă pe oameni să stocheze produsul într-un loc răcoros și uscat – departe de soare – pe parcursul anului. În plus, există câteva lucruri pe care ar trebui să le verificați înainte de a utiliza produsul. Dacă miroase ciudat sau textura sa schimbat complet, ar trebui să o aruncați oricum. „Dar dacă se pare bine, puteți să o utilizați în continuare.”