Revista Sănătate

4 moduri naturale de a obține acoperire gri fără substanțe chimice

Acest articol minunat a fost scris de Brittany Hambleton, co-fondator al Arhivei Taste.

Un cap plin de păr gri sau de argint pe măsură ce îmbătrâniți este un lucru minunat. Celebrități precum Helen Mirren, Meryl Streep, Anderson Cooper și Steve Martin sunt toate dovada vie că puteți fi la fel de atrăgător și fără culoare, cu cât puteți.

Etapa dintre etape, când ai doar rădăcini de rădăcini de cenușii care vin, poate fi frustrant. Desigur, primul lucru pe care femeile îl vor face este vopseaua pentru păr, cu toate acestea majoritatea vopselelor de păr pe care le găsiți pe rafturi sau care sunt folosite la salon sunt pline de substanțe chimice dure care pot fi periculoase pentru sănătatea ta.

Efectele secundare care nu sunt atât de drăguțe de colorare a părului
Vopseaua pentru păr este un amestec de substanțe chimice (laurilsulfat de sodiu, parabeni, amoniac etc.), iar acum se face mai multe cercetări în ceea ce privește dacă utilizarea consistentă prezintă riscuri pentru sănătate.

Într-un studiu realizat de Jurnalul Institutului Național al Cancerului, cercetătorii au descoperit că există o posibilă legătură între utilizarea coloranților de păr comercial și riscul de limfom non-Hodgkin și mielom multiplu.

Riscul pentru ambele tipuri de sânge cancerul sa dovedit a fi mai mare la femeile care au folosit coloranți de păr foarte negri sau negri în mod regulat.

Un alt studiu a constatat o creștere semnificativă din punct de vedere statistic a riscului de apariție a cancerului de vezică prin utilizarea unui colorant permanent pentru păr, însă riscul a fost dependent de frecvența și durata utilizării colorantului pentru păr. Nu s-a constatat un risc crescut asociat utilizării colorantului temporar sau semipermanent .

Alte studii sugerează că singura populație care poate prezenta un risc mai mare de cancer de vezică urinară sunt îngrijitorii de păr care sunt expuși zilnic la coloranți pentru păr.

Societatea Americana pentru Cancer sustine ca nu este clar daca utilizarea sau nu a vopselelor de par te pune la risc mai mare de aparitie a cancerului, dar pot exista si alte motive pentru care unii oameni ar trebui sa evite vopsirea parului. Pentru unii, anumite substanțe chimice din vopselele pentru păr provoacă reacții alergice severe, iar unii doctori sfătuiesc femeile însărcinate să evite utilizarea vopselei de păr cel puțin până în al treilea trimestru, deoarece nu se cunoaște prea multe despre modul în care colorantul pentru păr afectează dezvoltarea copilului nenăscut.

În mod evident, juriul se află încă în legătură cu cât de rău este colorantul pentru sănătatea ta, dacă este chiar periculos. Din cauza neconcludentei probelor atât pentru, cât și împotriva, este de datoria dumneavoastră, consumatorul, să vă decideți dacă doriți să folosiți vopseaua de păr sau nu.

Pentru aceia dintre voi care încep să vadă unii grași prematur, dar nu savurați ideea de a tăia capul în substanțe chimice, riscul de cancer sau nu, din fericire există unele soluții naturale.

4 coloranți pentru păr natural
1. Cafea

Doar când ați crezut că cafeaua nu se poate obține mai bine, se dovedește că este utilă pentru mai mult decât doar să vă dăruiți acea extrajocare a energiei dimineața.

Cafeaua va transforma firele gri într-o nuanță de pământ maroniu și va miros destul de bine în același timp (mirosul de cafea bate mirosul chimic în orice zi!).

Tot ce trebuie să faceți este să amestecați o ceașcă de cafea tare sau espresso cu o jumătate de cești de ulei de migdale, ulei de migdale și ulei de măsline și alte două linguri de cafea.

Aplicați acest amestec pe părul care a fost deja spălat și uscat, lăsați amestecul să stea pentru o oră înainte de clătire.

Vă recomandăm să-l spălați cu oțet de cidru de mere, deoarece aceasta va proteja culoarea și face să dureze mai mult. Procesul poate fi repetat o dată pe săptămână pentru a permite depunerea mai multor culori pe gri.

2. Ceai

Deși nu este la fel de puternic ca și cafea, ceaiul este o opțiune bună dacă tot ceea ce căutați să faceți este să vă atingeți rădăcinile. Procesul este similar cu cafeaua: amestecați 1 cești de ceai puternic preparat (folosind 3-5 saci de ceai) și o jumătate de ceașcă de migdale sau ulei de măsline.

Aplicați-vă părului și lăsați amestecul să stea pentru o oră înainte de clătire.

3. Ierburi

Există plante diferite pe care le puteți utiliza pentru a obține culori diferite. Calendula, gălbenele, trandafirii și hibiscus vă vor transforma roșiile în roșu. Rozmarin, urzică și salvie sunt grozave pentru părul întunecat și calendula, galbenele, șofranul și petalele de floarea soarelui vor lucra cu părul blond. Adăugarea ceaiului negru la culorile mai întunecate și catnipul la culorile mai ușoare va ajuta culoarea să dureze mai mult.

4. Henna

Henna a fost folosită de secole pentru vopsirea părului și, ca un bonus, protejează scalpul de mătreață. Pentru a face colorantul de păr de henna, aveți nevoie de:

  • 2 cesti de henna pulbere
  • Sucul unei lămâi
  • 2 linguri de iaurt simplu pentru condiționare
  • 1 lingură de pulbere amla zdrobită sau praf de hibiscus zdrobitSe amestecă toate ingredientele într-un recipient din fier, se acoperă și se lasă să stea timp de 2 ore.
  • Aplicați amestecul pe părul dvs. cu o perie (asigurați-vă că purtați mănuși, deoarece henna va pata tot ce vine în contact!).

Acoperiți-vă capul cu un capac de duș și lăsați henna să stea timp de 6 ore sau până când începe să se fulge, apoi spălați-vă părul în mod normal.

De obicei, Henna vă va transforma părul într-o culoare de cupru sau vermillion. Este important să rețineți că, odată ce ați folosit Henna pe părul dvs., nu mai puteți folosi vopseaua permanentă a părului, deci dacă nu vă place cum apare culoarea, este posibil să nu aveți o mulțime de alte opțiuni. ) Henna colorant de păr va dura, de obicei, 8-12 săptămâni, care coincide cu creșterea naturală .

Dacă henna este ceva ce crezi că vrei să încerci, cosmetica Lush are o linie destul de simplă și ușor de folosit de vopsea de păr henna .

Rețineți că multe dintre aceste metode naturale de moarte pe păr nu vor fi la fel de instantanee ca și coloranții comerciali și pot dura câteva aplicații (sau câteva zile de așteptare după aplicarea inițială) înainte de a obține culoarea dorită.

Cu toate acestea, dacă substanțele chimice găsite în coloranții comerciali sunt ceva care vă privește, sau dacă aveți reacții alergice la majoritatea coloranților comerciali, aceste metode naturale pot fi exact ceea ce căutați.